Κοροϊδεύεις ή κάνεις τον μάγκα, πάρε μία κάρτα κι αν έχεις κότσια ξανακάντο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι συστάσεις για τον διαιτητή Νεόφυτο Νεοφύτου είναι αρκετά καλές. Όποιον κι αν ρωτήσεις στον χώρο της διαιτησίας θα σου πει ότι είναι καλό παιδί, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αθλητικός τύπος… Έχει κάποιες προδιαγραφές που μπορούν να τον βοηθήσουν να σταδιοδρομήσει.

Γι’ αυτό άλλωστε κι έχει οριστεί σε 13 αγώνες πρωταθλήμαος. Όσους αγώνες έχει ο Λεόντιος Τράττος και ο Βασίλης Δημητρίου έχει κι ο Νεόφυτος Νεοφύτου! Θα πρέπει, όμως, να βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, διότι κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένος. Κι επειδή είναι νεαρός και καλοθελητές πολλοί, δεν αποκλείεται να μείνει –σύντομα– στην… επ’ έξω.

Στο προχθεσινό ματς της Ανόρθωσης με τον Εθνικό Άχνας, ο Νεόφυτος Νεοφύτου μάλλον βοηθήθηκε από την εξέλιξη του σκορ και δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερος θόρυβος. Το γεγονός ότι χαρίστηκε (κατ’ επανάληψη) στον Κατσιαράβα σε βαθμό που υποχρεώθηκε ο προπονητής του να τον αποσύρει για να τον γλιτώσει ήταν ένα από τα χοντρά του λάθη, αλλά συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεαρού διαιτητή ήταν ότι έχασε τον έλεγχο του ματς κι έδειχνε αδύναμος να τον ανακτήσει. Και σε τέτοιες περπτώσεις, όλα κρέμονται από μία κλωστή. Για παράδειγμα, ο Μπογκατίνοφ, μαέστρος στο ροκάνισμα του χρόνου, από την αρχή του αγώνα, μόνο καφέ δεν έπινε για να επαναφέρει την μπάλα.

Η πιο γρήγορη επαναφορά του ήταν στο μισό λεπτό! Έψαχνε να βρει μπάλα, τη μετακινούσε μία-δύο φορές, τα γνωστά… Η κερκίδα έβραζε, αλλά ο Μπογκατίνοφ και ο Νεοφύτου στον κόσμο τους… Ο δε Ζοάο Βίκτορ, ως αρχηγός της «Κυρίας» κάθε δύο λεπτά ορμούσε στον Νεοφύτου για να διεκδικήσει το δίκιο του. Σκηνικό που επαναλήφθηκε καμιά δεκαριά φορές!

Πόσο δύσκολο ήταν για τον Νεοφύτου να κάνει ένα νόημα στον Μπογκατίνοφ και σε κάποιους άλλους παίκτες του Εθνικού να σταματήσουν την κοροϊδία; Κι ύστερα, πόσο δύσκολο ήταν για τον νεαρό ρέφερι να κόψει τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες του Βίκτορ; Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι διαιτητές έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Κοροϊδεύεις κύριε ή κάνεις τον μάγκα, πάρε μία κάρτα νωρίς-νωρίς κι αν έχεις κότσια ξανακάντο! Και ξεμπέρδεψαν. Έτσι γίνονται οι καλές δουλειές… Για να κάτσει κάθε κατεργάρης Μπογκατίνοφ στον πάγκο του και να ηρεμήσει ο κάθε Βίκτορ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ