Κόψτε τα καραγκιοζιλίκια!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι σημερινές αναμετρήσεις θα ρίξουν άπλετο φως στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας του ποδοσφαιρικού μας πρωταθλήματος. Είναι ένα πιθανό σενάριο, ίσως το πιθανότερο, αφού με νίκη επί της ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ θα στεφθεί πρωταθλητής, ενώ με νίκη η Καρμιώτισσα «κλειδώνει» την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία εις βάρος της Δόξας.

Ωστόσο, είναι εκπληκτικό –και συνάμα θλιβερό– το γεγονός ότι για το σούπερ ντέρμπι για τη μάχη της πρωτιάς χύθηκε… λιγότερο μελάνι, απ’ ό,τι για τον «τελικό» της παραμονής! Καρμιώτισσα και Δόξα πυροδότησαν επικίνδυνα το κλίμα και δεν ήταν λίγες οι ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Πιο «επιθετική» η Καρμιώτισσα, άλλοτε με ποιητικό οίστρο κι άλλοτε με… σύμμαχο τη βαθμολογία, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, η ομάδα της Κατωκοπιάς καρπώθηκε 9 βαθμούς από στημένα ματς, αφού ήρθε φάκελος με υπαιτιότητα των αντιπάλων της.

«Για δες ποιοι μιλάνε!», ήταν η πληρωμένη απάντηση της Δόξας, οι παράγοντες της οποίας, θυμήθηκαν ότι η Καρμιώτισσα ανέβηκε κατηγορία με οκτώ φακέλους (συμμετείχε δηλαδή σε οκτώ ύποπτους – στημένους αγώνες), ενώ στη φετινή περίοδο είχε άλλους τέσσερις φακέλους στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές! Σκηνικό, κάτι σαν το «είπεν ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» ένα πράγμα.  Εν μέσω των αλληλοκατηγοριών, επανήλθε στο προσκήνιο κι εκείνο τροπάριο που λέει ότι στο θέμα των στημένων αγώνων «τα σωματεία έχουν χάσει τον έλεγχο» και τα λοιπά παραμύθια. Λες και μπορεί να στηθεί αγώνας χωρίς τη συμμετοχή των παικτών ή των προπονητών ή των διαιτητών…

Από τη μια είναι παρήγορο το γεγονός ότι κάποια σωματεία άρχισαν να «κελαηδούν» για το τι πραγματικά συμβαίνει, ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μάλλον είναι το αποτέλεσμα της αγωνίας και του άγχους ότι θα χάσουν τα… κεκτημένα που προσφέρει η μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη, όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια που εξευτελίζουν το ποδόσφαιρό μας, έχουν καταντήσει κουραστικά, σε βαθμό που, πλέον, δεν κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση στην πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων.

Έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια τους και έχουν ακούσει τόσα πολλά τα αφτιά τους, που τα περιμένουν όλα. Το ζητούμενο είναι ο βαθμός ανοχής στα καραγκιοζιλίκια. Βούληση και θέληση να υπάρχει και μπορούν να κοπούν στη ρίζα τους. Κόψτε τα καραγκιοζιλίκια μπας και δούμε άσπρη μέρα…