Κομπλέ στα άκρα, ανοικτό του στόπερ

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού αισιοδοξούν ότι ο 31χρονος Μπαμπάνκο θα αποδειχθεί μια πετυχημένη μετεγγραφή για το αριστερό άκρο της άμυνας...


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πληθαίνουν οι επιλογές για τον Πάμπο Χριστοδούλου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ είδε το ρόστερ να στελεχώνεται με παίκτες τους οποίους αξιολόγησε πολύ καλά, πριν δώσει οδηγία στη διοίκηση για την απόκτησή τους.

Με τους δύο τελευταίους οι οποίοι εντάχθηκαν στο ρόστερ των γαλαζοκίτρινων, τον 21χρονο Νούριο Φορτούνα και τον 31χρονο Έλβις Μπαμπάνκο, συμπληρώθηκαν οι επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας. Έτοιμος να επιχειρήσει το μεγάλο άλμα είναι και ο νεαρός Βασιλείου.

Εάν ληφθεί υπόψη ότι για το δεξί άκρο της άμυνας η ΑΕΛ διαθέτει τρεις επιλογές, τους Μάρκο Αϊρόσα, Χάρη Κυριάκου και Γιώργο Ελευθερίου, γίνεται αντιληπτό πως με τους ακραίους αμυντικούς έχει συμπληρωθεί το παζλ.

Για το κέντρο της άμυνας ενδεχομένως να γίνει ακόμη μια μετεγγραφή, καθώς η ΑΕΛ διαθέτει τρεις στόπερ, τους Βαλεντίνο Σιέλη, Ανδρέα Κυριάκου και Έντι Μπογιόμ. Εκτός και αν υπολογιστεί ως -κατά συνθήκη- τέταρτη επιλογή κεντρικού αμυντικού ο μέσος Μάρκο Σοάρες. Είναι κι αυτή μια σκέψη, την οποία μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Πάμπος Χριστοδούλου. Για να ολοκληρωθεί η στελέχωση στα μετόπισθεν, απομένει η προσθήκη των δύο τερματοφυλάκων, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα είναι οι Ανδρέας Κίττος και Ράφαελ Ρόμο.

Για τη μεσαία γραμμή θα γίνει άλλη μια μετεγγραφή, μετά την αποχώρηση του Αγκάνοβιτς. Αναμένεται να γίνουν και δύο κινήσεις που θα αφορούν την επιθετική γραμμή και θα αποτελέσουν τις τελευταίες πινελιές της τεχνικής ηγεσίας. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα έχει ο Πάμπος Χριστοδούλου στη διάθεσή του δεν θα είναι μεγαλύτερος των 26. Με τους παλιούς και τους νέους, άρα, είναι σχεδόν συμπληρωμένο το ρόστερ της νέας περιόδου.

Δεκατέσσερις από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν αρχίσει πέρσι προετοιμασία, όπως και άλλοι οι οποίοι είχαν αποκτηθεί από τους γαλαζοκίτρινους τον περασμένο Ιανουάριο, αποτέλεσαν παρελθόν. Επιχειρείται μια μεγάλη αναδιοργάνωση και η γενική διαπίστωση είναι ότι όλα προχωρούν βάσει σχεδιασμού. Μέχρι τις 4 του Ιούλη που είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση, ίσως και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Ακόμη κι αν μείνει κάποια θέση ανοικτή, θα υπάρχει χρόνος για να συμπληρωθεί.

«Η ομάδα μας βγήκε κερδισμένη από τον Αγκάνοβιτς»

Σε δηλώσεις του για το θέμα του Άντναν Αγκάνοβιτς και αν η ΑΕΛ είχε ουσιαστικό κέρδος από την αποχώρησή του, ο εκπροσώπου Τύπου Θεόδωρος Αντωνίου ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο Αγκάνοβιτς βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή και είχε συμβόλαιο μαζί μας και μάλιστα ήταν ακριβοπληρωμένος. Μετά από κάποιες κινήσεις του, αντιληφθήκαμε ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος στους στόχους και το όραμα που έχουμε για την ΑΕΛ και χειριστήκαμε το θέμα όσο καλύτερα μπορούσαμε. Η ομάδα μας βγήκε κερδισμένη από αυτή την κατάσταση αφού ουσιαστικά ο παίκτης αγόρασε τη μετεγγραφή του. Είμαστε βέβαιοι ότι ο προπονητής και οι άνθρωποι που χειρίζονται τον προγραμματισμό θα βρουν έναν ποδοσφαιριστή καλύτερο από τον Αγκάνοβιτς στη θέση που αγωνίζεται».

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ