aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚέρκεζ και Σωφρόνης, λες κι ήταν «μιλημένοι»

Κέρκεζ και Σωφρόνης, λες κι ήταν «μιλημένοι»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Χωρίς αμφιβολία, στη φετινή πορεία της ΑΕΛ ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει μεγάλο μερίδιο. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές ο Βόσνιος τεχνικός είχε βάλει τη σφραγίδα του με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και με μια διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ταιριάζει στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

Και βέβαια, σε μεγάλο βαθμό, έργο Κέρκεζ είναι και η πρωτιά στη βαθμολογία με 22 βαθμούς σε εννέα αγωνιστικές. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να είχε πει όσα είπε προχθες, μετά από μια μεγάλη επιτυχία κι όχι μετά από μια βαριά ήττα που πολύ εύκολα μπορούσε να εξελιχθεί σε… διασυρμό.

Τι μας είπε ο Κέρκεζ; Ότι ο Απόλλων είναι άλλη κλάση και καλά θα κάνουν οι οπαδοί της ΑΕΛ (και όχι μόνο) να μάθουν λίγη… μπαλίτσα. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό ήταν το μήνυμα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Κι έχει απόλυτο δίκαιο. «Η διαφορά είναι ότι τρία χρόνια ο Απόλλων κάνει καλή δουλειά, ο προπονητής είναι τρία χρόνια εκεί, με αυτούς τους παίκτες, κι η μεγάλη διαφορά είναι ότι συνεχώς παίζουν δυνατά παιχνίδια στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο Βόσνιος τεχνικός.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ-Απόλλων «Μαύρη γάτα» ο Αβράαμ, «βασιλιάς» των ντέρμπι ο Σατσέτι

Επί της ουσίας, σύμφωνα με τον προπονητή τους, θα ήταν φρόνιμο οι οπαδοί της ΑΕΛ να σταματήσουν να κάνουν όνειρα τρελά και να δουν κατάφατσα την πραγματικότητα και όχι μόνο τη βαθμολογία. «Κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι είναι ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε στόχο επειδή κερδίσαμε πέντε, επτά, δεν ξέρω εγώ πόσα παιχνίδια. Αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για εμάς», πρόσθεσε ο Κέρκεζ οριοθετώντας ως εφικτούς στόχους για την τρέχουσα περίοδο στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο («Ευρώπη και κύπελλο και πιστεύω αυτή η ομάδα αξίζει να είναι μέχρι το τέλος μαζί με τις 3-4 πρώτες ομάδες»).

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Κρύβουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται κανείς

Λες κι ήταν «μιλημένοι», αλήθειες είπε κι ο πιο αυθόρμητος Σωφρόνης Αυγουστή. Σε μία ημέρα απόλυτης χαράς από τον θρίαμβο στο ντέρμπι της Λεμεσού, άρπαξε την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και τα… έχωσε στους προπονητές της εξέδρας. Είναι αλήθεια ότι ο Απόλλων δεν κρύφτηκε ποτέ και σε όλα τα παιχνίδια προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το να είσαι Απολλωνίστας και να γκρινιάζεις επειδή δεν νίκησες τη Δόξα ή επειδή ηττήθηκες από την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι που θύμιζε το κατήφορο της Κακορατζιάς αγγίζει τα όρια της αχαριστίας. Γι’ αυτό και ο Σωφρόνης τα πήρε στο κρανίο κι έσπευσε να στηρίξει τους παίκτες του από τους γνωστούς – άγνωστους του Facebook και του Instagram. Συμπέρασμα; Χωνέψετέ το, «είναι μακρύς ο δρόμος για όλες τις ομάδες» όπως είπε κι ο τεχνικός του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Πάλι καλά, Σωφρόνη, που δεν ασχολείσαι με το Facebook

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ