aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚάθε νέα ιδέα θα ήταν επωφελής

Κάθε νέα ιδέα θα ήταν επωφελής

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIOACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744)

Στο κουτί ή πιθάρι της Πανδώρας ο Δίας έβαλε μέσα την ελπίδα η οποία ευτυχώς δεν σκορπίστηκε στο άνοιγμά του από την πρώτη θνητή Ελληνίδα αντίστοιχη δηλαδή της Εβραϊκής Εύας. Αυτή την ελπίδα αναζητούμε, από σήμερα, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Μια λέξη η οποία είναι πολυμιλημένη και πολυγραφημένη σε χιλιάδες ποιήματα και όχι μόνο. Από τις ομορφότερες εννοιολογικές λέξεις που μπορεί να αναζωογονήσει κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μ’ αυτήν την ελπίδα λοιπόν, περιμένουμε ότι το 79ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα αποδώσει όσα ο καθένας προσδοκεί. Δεν αναφέρομαι μόνο στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η κάθε ομάδα ή τί άλλο μπορεί να περιμένει ένας οπαδός αλλά σε ένα διευρυμένο πλαίσιο που θα τέρψη στο τέλος του τον καθένα μας στο μέτρο του δυνατού.

Δύο αγώνες περιελάμβανε το χθεσινό  πρόγραμμα (Εθνικός-Αλκή 19.00, και ΑΕΛ-Άρης 20.00), τέσσερις στο σύνολο (σήμερα Σαλαμίνα-Ανόρθωση 19.00 και τη Δευτέρα Ολυμπιακός-Δόξα 19.00). Άλλες έξι ομάδες θα περιμένουν τη σειρά τους τις επόμενες εβδομάδες. Στη δυστυχέστερη θέση είναι η Ομόνοια που θα κάνει πρεμιέρα σχεδόν μέσα Σεπτεμβρίου. Η ελπίδα μπορεί να τύχει διαφορετικής ερμηνείας για τον καθένα που διαβάζει το σχόλιο. Η δική μου ελπίδα έχει να κάνει με τη μείωση λαθών, βελτίωση συνθηκών και συμπεριφορών που μας ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Πριν καταλήξουμε σε κλασσικές μπλαζέ χιλιοειπωμένες συζητήσεις εν πολλοίς και βαρετές και για αυτόν που τις γράφει αλλά πολύ περισσότερο και για εκείνο που τις διαβάζει, θέλω να ξεκαθαρίσω πως πέραν των θεμάτων βίας, διαιτησίας κ.τ.λ. εύχομαι και αναμένω να δούμε και κάτι διαφορετικό στους φετινούς αγώνες. Η κίνηση διά μέσου των ιδεών χωρίς ίχνος «λαχανιάσματος» ή επιμονής  σε θέματα προπονητικής θα ήταν επωφελή για όλους. Ιδέες που μπορεί να προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης πέραν της αμφισβήτησης ή της κακεντρέχειας αλλά ουσιαστικής διαλεκτικής μεταξύ των οπαδών, ίσως τονώσουν περισσότερο το ενδιαφέρον για το άθλημα.

Κάθε καινούριο στοιχείο που μπορεί να δώσει ένας προπονητής μέσα από τη δική του ευρυμάθεια και κυρίως επιμονή για να το αποδώσει διά μέσου των ποδοσφαιριστών του στον αγωνιστικό χώρο είναι ικανό να αναβαπτίσει το άθλημα του/μας. Και όπως γράφει στο ποίημα του «Αργοπεθαίνει όποιος» ο Πάμπλο Νερούδα: «Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε ημέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλά σε όποιον δεν γνωρίζει…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ