aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Καλό ταξίδι Μάρω μας»

«Καλό ταξίδι Μάρω μας»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κοιμήθηκες ήρεμα και γαλήνια. Έδωσες πολύ μεγάλη μάχη. Ξεκουράσου, τώρα, γλυκύτατη Μάρω μας. Ταξίδεψε με πάθος και χωρίς οποιεσδήποτε στερήσεις. Μια (νέα) σελίδα χωρίς τροχοκάθισμα, πόνους. Χωρίς νοσοκομεία, αίθουσες χειρουργείων και φάρμακα. Η ζωή είναι σκληρή και σε δοκίμασε. Πέρασες δύσκολα, άντεξες όσο μπορούσες, σχεδόν ένα χρόνο, βγήκες νικήτρια κάποιες φορές. Ανέβηκες τον δικό σου Γολγοθά… Αντιστάθηκες σθεναρά, αλλά η μάχη με τον καρκίνο ήταν άνιση. 

Ο Θεός έχει μαζί του πλέον έναν άγγελο. Ο άγγελος του συνάδελφου Πέτρου Χατζηχριστοδούλου, της Άντρης, του Ρόμπερτ, του Κωνσταντίνου, της Τζούλιας. Των εγγονιών σου και των αμέτρητων φίλων. Ένας ιδιαιτέρως πρόσχαρος άνθρωπος που όσοι τη γνωρίζαμε, μάς κέρδιζε με το χιούμορ της, τα λόγια της, με όλα. Πρόθυμη και συμπονετική. Σε όλους χάριζες ένα γλυκό χάδι. Μια τεράστια αγκαλιά απλωμένη. Είτε τους γνώριζες για χρόνια είτε πιο λίγο. Ένα πλατύ και «ζεστό» χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου, μια ξεχωριστή ομορφιά. Γυναίκα με σπάνια ψυχικά χαρίσματα. Με καθολική αποδοχή, Μάρω μας. Και έτσι θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Υπήρξες και θα υπάρχεις στη ζωή των αγαπημένων σου, στην καρδιά τους, στην ψυχή τους, στη σκέψη τους. Μπορεί να λείπεις πλέον από την καθημερινότητά τους, να άδειασαν οι μέρες, να στοιχειώνουν οι νύχτες, να δακρύζουν τα μάτια, να στεγνώνουν τα χείλη, αλλά άφησες πίσω σου αμέτρητες αναμνήσεις. Ένα ατελείωτο φιλμ εικόνων καλά φυλαγμένο στις καρδιές όλων.

Θα κατεβαίνεις από εκεί ψηλά. Θα τους φροντίζεις όλους, θα τους γνοιάζεσαι. Θα είσαι δίπλα τους. Στα κάτω τους, στα πάνω τους. Όπως έκανες πάντα Μάρω. Η αναγνώριση της φροντίδας και της αγάπης που πήρες και μοίρασες απλόχερα, τη «μάζεψες» όλη κοντά σου χθες στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλουριώτισσας. Ήταν όλοι εκεί στο τελευταίο «αντίο». Οι αγαπημένοι σου ξέρουν πολύ καλά γιατί ο Θεός βιάστηκε και σε ήθελε στα 61 σου μόλις χρόνια δίπλα του. Είχε ανάγκη από αγγέλους σαν κι εσένα.

Καλό ταξίδι αγαπημένη Μάρω. Κι εκεί που πετάς, γίνε προσευχή για όλους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ