aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΙστορικό ραντεβού, μικρό παρελθόν

Ιστορικό ραντεβού, μικρό παρελθόν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι νεοφώτιστοι και στοχεύουν στην παραμονή. Ο Ολυμπιακός και η Πάφος FC συνθέτουν έτσι κι αλλιώς πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, ακόμη περισσότερο όμως επειδή προέρχονται από σπουδαία νίκη. Ο πρώτος επί του Εθνικού (2-1) και η δεύτερη επί της Ομόνοιας (2-1).

Η σημερινή αναμέτρησή τους στο Μακάρειο θα έχει και ιστορική σημασία, αφού θα είναι η πρώτη στην Α’ Κατηγορία. Ωστόσο, έχουν μικρό κοινό παρελθόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου: τέσσερα παιχνίδια με δύο νίκες για την Πάφο, μία για τον Ολυμπιακό και μία ισοπαλία.

Τη σεζόν 2014-15 η νεοσύστατη (από τη συγχώνευση των ΑΕΠ και Κουκλιών) Πάφος FC πέτυχε δύο νίκες επί του ιστορικού (πλην όμως γεμάτου προβλήματα τότε) Ολυμπιακού. Τον συνέτριψε στη Λευκωσία με 5-1, ενώ τον νίκησε και στην έδρα της με 2-0. Τότε οι Παφίτες εξασφάλισαν την πρώτη παρουσία τους στην Α’ Κατηγορία.

Περισσότερο, όμως, ήταν το σασπένς στις αναμετρήσεις τους για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Στο Μακάρειο έφεραν ισοπαλία 2-2, ενώ οι μαυροπράσινοι νίκησαν με 2-1 στην Πάφο. Οι δύο ομάδες εξασφάλισαν τον προβιβασμό τους στα «σαλόνια» και σήμερα θα δοθεί συνέχεια στα ραντεβού τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ