aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΗ Νέα Σαλαμίνα στη χώρα του ποτέ!

Η Νέα Σαλαμίνα στη χώρα του ποτέ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Άλλο ένα ντέρμπι της Αμμοχώστου στην προσφυγιά. Η Ανόρθωση θα υποδεχτεί τη Νέα Σαλαμίνα στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Για τους ερυθρόλευκους τα στοιχήματα είναι δύο σήμερα. Άρχισαν με βαριά ήττα στο «Αμμόχωστος» από τον Απόλλωνα (0-3) και θέλουν να δώσουν απάντηση με καλή εμφάνιση και βαθμολογικό όφελος στην έδρα των κυανολεύκων. Αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο αφορά το σπάσιμο της κατάρας του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Γήπεδο που μοιάζει με απαγορευμένη περιοχή γι’ αυτούς, καθώς δεν ευτύχισαν ποτέ στην ιστορία τους να φύγουν νικητές από εκεί. Σε σύνολο 30 αγώνων μετρούν 24 ήττες και 6 ισοπαλίες από το 1986, όταν δηλαδή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η προσωρινή έδρα της Ανόρθωσης στην προσφυγιά.

Συνολικά, όμως, η Νέα Σαλαμίνα παραμένει για 33 συνεχόμενα ματς δίχως διπλό σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία». Τρομερό στατιστικό αν υπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Η τελευταία φορά που τη νίκησε ως φιλοξενούμενη ήταν τη σεζόν 1982-83 στο παλιό ΓΣΖ. Μάλιστα, το πέτυχε με το πελώριο 4-0.

Πάει λοιπόν για την 34η απόπειρά της και 31η στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στην αντίπερα όχθη φυσικά, οι κυανόλευκοι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να συνεχιστεί η παράδοση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ