Η μια λέει «αντίο», η άλλη «καίγεται»

Η ΑΕΖ, που έχει ήδη υποβιβαστεί, υποδέχεται τη Δόξα που θέλει διακαώς τη νίκη…

TOY ΓΙΩΡΓΟY ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο κύκλος της παρθενικής παρουσίας της ΑΕΖ στην Α’ κατηγορία ολοκληρώνεται και επίσημα σήμερα στο Παφιακό απέναντι στη Δόξα. Στην ομάδα του Ζακακίου θέλουν να αποχαιρετήσουν την Α’ Κατηγορία με νίκη και θα το επιδιώξουν, παρόλο που δεν υπάρχει το κίνητρο.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν χωρίς άγχος και ίσως το γεγονός αυτό τους οδηγήσει σε καλή εμφάνιση και επιτυχία. Ο τεχνικός της ΑΕΖ, Δημήτρης Δημητρίου, θα παρατάξει και πάλι κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπολογίζει πως θα έχει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα, στη Β’ κατηγορία. Δεν υπολογίζονται οι Σέργιος Παναγιώτου και Παντελής Κυριάκου.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, που θα της επιτρέψει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τη σωτηρία της, θέλει σήμερα η Δόξα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς προέρχεται από τις επιτυχίες απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα και Άρη, μάλιστα με το ίδιο σκορ 3-1. Απέναντι στην ΑΕΖ, που ήδη έχει υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία, έχει τον πρώτο λόγο όμως θα πρέπει να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο.

Κρίνεται σημαντικό το σημερινό ματς στην προσπάθεια της Δόξας για παραμονή στην Κατηγορία. Στο ενδεχόμενο επιτυχίας, η ομάδα του Πουρσαϊτίδη θα φθάσει τους 20 βαθμούς και ενόψει της έναρξης της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση και θα αυξήσει τις πιθανότητες για παραμονή της, παρόλο που τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, βρίσκεται στη χειρότερη θέση.

Ο τεχνικός της Δόξας υποχρεωτικά θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του αφού θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες, Σεράν και Ρούντι. Αντιθέτως, επιστρέφει ο Ενινφούλ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και διεκδικεί φανέλα βασικού. Ο Γκουλόν, που αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού παρουσιάζεται έτοιμος και εκτός απροόπτου θα κληθεί να καλύψει το κενό του Σεράν στο κέντρο της άμυνας. Κίνηση που θα ανοίξει θέση στην ενδεκάδα για τον Σάντσεθ.