aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ «μάχη» των κυπριακών ομάδων στα Social Media

Η «μάχη» των κυπριακών ομάδων στα Social Media

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο χρόνος «τρέχει», οι εποχές «αλλάζουν» και κάλλιστα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εποχή που ζούμε ως την περίοδο των Social Media. Facebook, Instagram και Twitter δεν βρίσκονται μόνο στην δική μας καθημερινότητα αλλά και στην καθημερινότητα των κυπριακών ομάδων. Η επίδραση που έχουν τα Social Media στο κοινό είναι τεράστια και γι’ αυτό οι ομάδες πλέον, επιλέγουν να ενημερώνουν τον κόσμο τους μέσω των επίσημων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Καθημερινά, οι ομάδες δημοσιεύουν ρεπορτάζ στις σελίδες τους, συνεντεύξεις, δελτία ειδήσεων και γενικότερα όλα όσα αφορούν την ομάδα τους για άμεση ενημέρωση των φιλάθλων τους.

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy κατέγραψε την απήχηση που έχουν οι επίσημες σελίδες των επτά δημοφιλέστερων ομάδων στο νησί, καθώς επίσης βρήκε βάσει νούμερων και τον «βασιλιά» των Social Media.

«Βασιλιάς» ο ΑΠΟΕΛ, «πλασματική» η διαφορά από την Ομόνοια

Και αυτός… είναι ο ΑΠΟΕΛ! Οι γαλαζοκίτρινοι είναι με αρκετή διαφορά η ομάδα με τη μεγαλύτερη απήχηση στα Social Media. Ο έξι φορές σερί πρωταθλητής Κύπρου, κατέγραψε 147.858 Likes στη σελίδα του στο Facebook, 30.264 Followers στο Twitter και 35.591 στο Instagram. Ακολουθεί η Ανόρθωση με 32.005 Likes στο Facebook, 3.712 Followers στο Twitter και 8.352 στο Instagram.

Στην 3η θέση με τη μεγαλύτερη απήχηση στο Facebook βρίσκεται ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού έχουν 26.639 Likes στην επίσημη τους σελίδα στο Facebook, 3.251 Followers στο Twitter και 7.108 στο Instagram.

Οι επόμενες ομάδες (ΑΕΛ και Ομόνοια) βρίσκονται αρκετά κοντά βάσει των Likes που έχουν στις επίσημες τους σελίδες στο Facebook. Η ΑΕΛ κατέγραψε μέχρι στιγμής 15.640 Likes στο Facebook, ενώ η Ομόνοια 13.009. Παράλληλα, οι επίσημες σελίδες σε Τwitter και Instagram των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού έχουν 439 και 3.246 Followers αντιστοίχως, ενώ της Ομόνοιας 319 και 5.397.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη φετινή σεζόν, η Ομόνοια διαχωρίστηκε σε εταιρεία ποδοσφαίρου και σωματείο. Έκτοτε δημιούργησε καινούριες σελίδες στα Social Media, και γι’ αυτό το λόγο τα νούμερα δεν αντικατοπτρίζουν την απήχηση που έχει το όνομα και ιστορία της ομάδας στο διαδύκτιο. Η σελίδα του σωματείου της Ομόνοιας στο Facebook έχει 100.896 Likes.

Aκολουθούν ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα. Οι Λαρνακείς, κατέγραψαν 8.510 Likes στην σελίδα τους στο Facebook, 1.650 και 3.923 Followers σε Twitter και Instagram αντιστοίχως. Το προσφυγικό σωματείο της Νέας Σαλαμίνας, κατέγραψε 6.015 Likes στο Facebook, 819 Followers στο Twitter και 1.202 στο Instagram.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ