aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ έτοιμη και η… προβληματική

Η έτοιμη και η… προβληματική

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια του χθεσινού φιλικού στο Τσίρειο Στάδιο με αντίπαλο την Ανόρθωση. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ νίκησε με 2-0 και ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με εννέα νίκες σε ισάριθμα φιλικά. H ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Τόρες, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μπενίτεθ να κάνει το 2-0 στο 43’.

Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν τελικό «έλεγχο» λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος σε έναν δυνατό αγώνα. Η ΑΕΛ έδειξε καλά στοιχεία και είχε περισσότερες καλές περιόδους στο παιχνίδι της, ενώ η Ανόρθωση με εκλάμψεις, προβλημάτισε. Υπήρχαν πάντως δικαιολογητικά για την ομάδα του Ρόνι Λέβι, καθώς παρατάχθηκε στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με απουσίες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντουρίς, Λαβόρδε, Πράνιτς και Στρούνα, ενώ ο Σισέ ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρόνι Λέβι να ρίχνει στη θέση του τον Μιχάλη Ιωάννου.

Δεν αγωνίστηκε, επίσης, ο Ντουγκλάο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γκόικο Κάτσαρ, με τον Ρόνι Λέβι να τον τοποθετεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού δίπλα από τον Σίλντενφελντ. Ο Σέρβος μπορεί να αγωνιστεί και ως ανασταλτικός μέσος. Από πλευράς ΑΕΛ ο Ντόσα Ζούνιορ και ο Νέστορας Μυτίδης, ένιωσαν ενοχλήσεις το τελευταίο διήμερο και για προληπτικούς λόγους αποκλείστηκαν από την αποστολή.

Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται σήμερα στην Κύπρο ο 27χρονος Ισπανός Τζον Καστανιάγα. Αν περάσει αύριο από τις ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει και το διετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ.  Αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος και την περίοδο που πέρασε ήταν στην Τζιμνάστικ Ταραγόνα. Έμεινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου, ενώ πέρασε και από τις Σοσιεδάδ, Πονφεραντίνα και Νουμάνθια. Οι φίλοι της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο Τσίρειο ανάρτησαν πανό, με το οποίο εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία τους για την κάρτα οπαδού στα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ