aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιατί τόση… πρεμούρα;

Γιατί τόση… πρεμούρα;

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Φεύγει, μένει, φεύγει, ξαναμένει. Η ιστορία του Αντρέ Σκέμπρι μοιάζει με… μάδημα της μαργαρίτας ή αν προτιμάτε, κατάντησε σίριαλ με πολλά επεισόδια, με τον κόσμο των «πρασίνων» να έχει ξενερώσει με την… πάρτη του Μαλτέζου.

Αρχικά όλοι ζητούσαν να γίνει ό,τι ήταν δυνατόν (με βάση τα οικονομικά πλαίσια που έθεσε η διοίκηση), έτσι ώστε ο Μαλτέζος φορ να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να παραμείνει «τριφυλλοφόρος» και αρχηγός στην προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει η Ομόνοια στις κατακτήσεις τίτλων.

Με το πέρασμα των ημερών και συγκεκριμένα με το πέρας του τελικού κυπέλλου, ακούγονταν και γράφονταν πολλά και διάφορα για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Εκεί που όλα φαίνονταν αρνητικά και ότι ο Μαλτέζος θα έφευγε οριστικά από το νησί μας λόγω οικονομικής διαφοράς, προ ημερών ήρθε η ευχάριστη είδηση ότι η διαφορά γεφυρώθηκε και ο Σκέμπρι αποδέχθηκε να υπογράψει. Όλοι στο «πράσινο» οικοδόμημα ανακουφίστηκαν, αφού ο Νταμπίζας φαινόταν πως κατέφερε να τον πείσει να μείνει.

Το νέο πρόβλημα τελικά που καθυστερεί την οριστικοποίηση της συμφωνίας δεν είναι τα λεφτά, αλλά η επιστροφή του στις προπονήσεις. Ο Νταμπίζας τον θέλει στην Αυστρία στις 13 Ιουνίου και ο Σκέμπρι θέλει να έλθει στην Κύπρο στις 29 Ιουνίου (μια μέρα πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων).

«Αναστάτωση», «ανησυχία», «ενδιαφέρον από την Μποαβίστα», «είναι υπόχρεος να δηλώσει παρών αφού το συμβόλαιο του λήγει 30 Ιουνίου» κτλπ κτλπ, ήταν όλα όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν ως συνέχεια της είδησης των τερτιπιών του Μαλτέζου φορ.

Τίθεται, λοιπόν, το εξής ερώτημα: Γιατί τόση… πρεμούρα για τον Σκέμπρι; Είναι, μεν, αναμφίβολα ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που βοήθησε και μπορεί να βοηθήσει και μετέπειτα, ωστόσο, η επιμονή του να συνεχίσει τις διακοπές του παρά να παρευρεθεί στις προπονήσεις, δείχνει τουλάχιστον ασέβεια προς τους «πράσινους» που πιστεύουν στις δυνατότητές του και τον «κυνήγησαν» μέχρι τέλους.

Δυστυχώς, η Ομόνοια δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει κανέναν, ούτε καν τον Σκέμπρι. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υποχρεώσεις της αρχίζουν στις 30 Ιουνίου. Άρα, η Ομόνοια βρίσκεται μόλις 17 μέρες μακριά από τον πρώτο ευρωπαϊκό της αγώνα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ