Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς

Τα παραδείγματα των Ρικάρδο Λαβόρδε σε Ανόρθωση και Αΐλτον Αλμέιδα στον ΑΠΟΕΛ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θυμάστε τι έγινε! Είχε πιάσει αμόκ τους φίλους της Ανόρθωσης, όταν ο Ρικάρδο Λαβόρδε είχε ανεβάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μονταρισμένη φωτογραφία του, φορώντας τη φανέλα της ομάδας. Τα σενάρια περί επιστροφής του έδιναν και έπαιρναν. Είχαν σκάσει και οι διάφορες τοποθετήσεις, ρίχνοντας νερό στον μύλο της παραφιλολογίας. Η επίθεση αγάπης από τους Ανορθωσιάτες προς τον Κολομβιανό άσο, πάντως, ήταν άνευ προηγουμένου.

Αν θυμάστε, ίδια ήταν η ιστορία στον ΑΠΟΕΛ με πρωταγωνιστή τον Αΐλτον Αλμέιδα. Η καψούρα των φίλων της ομάδας για να δουν τον Βραζιλιάνο εκ νέου στα γαλαζοκίτρινα ήταν και παραμένει τεράστια. Προ λίγων ετών για παράδειγμα, όταν μέσω μιας ανάρτησής του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενημέρωνε πως ολοκληρώθηκαν οι συμβατικές του υποχρεώσεις με την Τέρεκ Γκρόζνι και ψάχνει για νέα ποδοσφαιρική στέγη, ακολούθησε κατακλυσμός μηνυμάτων στον επιθετικό! Το ένα like μετά το άλλο, χιλιάδες τα σχόλια. Ακόμη και θέμα να μην υφίσταται με τον Βραζιλιάνο, δεν είναι λίγοι που ντε και καλά προσπαθούν να «γεννήσουν» κάτι, μπας και γίνει το θαύμα της επιστροφής του. Μιλάμε για τρελά πράγματα. Λατρεία δίχως όρια.

Το ίδιο πήγε να γίνει προσφάτως εκ νέου στον ΑΠΟΕΛ και με τον Τομάς ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός φροντίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις της τέως του ομάδα, ανεβάζοντας μηνύματα που τρελαίνουν τους θαυμαστές του! Να’ σου οι καρδιούλες από τα κορίτσια και πάει λέγοντας. Έσκασαν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ πως, είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον «Ντέβι» και οι φίλοι της ομάδας «συντονίστηκαν» ώστε να δουν εάν είναι όντως εφικτή η επιστροφή του. Τα παραδείγματα, βεβαίως, με τους παίκτες που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα και έβαλαν την υπογραφή τους, είναι πολλά. Όπως είναι του Τζούλιους Γούμπεϊ στη Νέα Σαλαμίνα.

Το μέγα ζητούμενο, ασφαλώς, είναι το εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή τους. Γιατί εκτός από τα «θέλω» για τον κάθε παίκτη όσον αφορά στη συνέχεια της καριέρας του, στη μέση είναι και τα ευρώ που ζητούν. Ο Λαβόρδε για παράδειγμα ζήτησε πολυετές συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν τις 500.000 ετησίως. Οπότε, καλές οι αναρτήσεις, τα σχόλια και τα σενάρια που σπέρνονται, αλλά το φρονιμότερο όλων είναι να κρατάμε πάντοτε μικρό καλάθι. Για παίκτες πρωτίστως που είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και αγωνίζονται σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα, δεν είμαστε ποτέ η πρώτη επιλογή τους. Θα γίνουμε όταν κοντεύουν στην ποδοσφαιρική σύνταξή τους ή τους σκάσουμε πολύ χοντρά…