aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓαλλο-ισπανική επανάσταση, ανατροπή και… τρόπαιο στη Λάρνακα!

Γαλλο-ισπανική επανάσταση, ανατροπή και… τρόπαιο στη Λάρνακα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σε ένα ματς το οποίο είχε απ’ όλα (τέρματα, δοκάρια, αποκρούσεις, 15 κίτρινες, δύο αποβολές, καυγάδες και άλλα πολλά), η ΑΕΚ με ανατροπή κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία της, 14 χρόνια μετά. Επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Coca-Cola στο ΓΣΠ, σε ένα ματς που όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά σε απόδοση δεν υπερτερούσε του αντιπάλου της στο μεγαλύτερο διάστημα.

Παρόλα αυτά, η ομάδα της Λάρνακας είχε περισσότερο πάθος, ήταν πιο εύστοχη στις ευκαιρίες που είχε, ήταν και πιο τυχερή και κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο σε τάξη τρόπαιο στην 28χρονη ιστορία της και έτσι απόψε η πόλη του Ζήνωνα θα μοιάζει με… μεθυσμένη πολιτεία!

Κυανόλευκη υπεροχή και προβάδισμα!

Ο Απόλλωνας άρχισε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβληθεί σε μεγάλο βαθμό της αντιπάλου του από πλευράς απόδοσης, κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές, ειδικά στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ, πέραν από ένα ισοζυγισμένο δεκάλεπτο περίπου, και 2-3 καλές προϋποθέσεις, δεν είχε να επιδείξει κάτι καλό.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Σκέμπρι σκόραρε και έβαλε «φωτιά» στο τελικό!

Οι κυανόλευκοι, αντιθέτως, είχαν πολύ καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Παπουλή και σε μία από αυτές μετά από αδράνεια των κιτρινοπράσινων στο κέντρο, κατάφεραν να σκοράρουν και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο. Πότε και πως; Στο 45’ + 2 ο Πέδρο κέρδισε κεφαλιά στο κέντρο, ο Σαρδινέρο πήρε την μπάλα και αφού διένυσε κάποια μέτρα, «σέρβιρε» στην περιοχή και ο Σκέμπρι από κοντά χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει τον Κολίνας, αλλά τα κατάφερε και άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Σκαλιώτικες κινήσεις ματ, ανατροπή και νίκη!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή αν και άρχισαν καλά, η ΑΕΚ ισορρόπησε και βελτιώθηκε μετά από κάποιες αλλαγές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ο οποίος θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Έτσι, μέσα σε τρία λεπτά οι κιτρινοπράσινοι έφεραν τα κάτω-πάνω. Αρχικά στο 69’ με προβολή του Φλοριάν μετά από ασταθή απόκρουση του Βάλε σε κεφαλιά του Κταλά, και ακολούθως στο 72’ με πλασέ του Ακοράν μετά από ασίστ του Γιάννου (2-1).

ΒΙΝΤΕΟ: Tο έφερε τούμπα σε τρία λεπτά η ΑΕΚ!

Στη συνέχεια ακολούθησαν «κοκορομαχίες» που επέφεραν από μία αποβολής για κάθε ομάδα (Σατσέτι με δεύτερη κίτρινη και Γιάννου ενώ ήταν στον πάγκο με απευθείας κόκκινη), εντάσεις, κίτρινες κάρτες, σκληρά μαρκαρίσματα και άλλα πολλά, με αποτέλεσμα ο τελικός να ολοκληρωθεί στο 90’ + 11. Το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε και η ΑΕΚ κατάκτησε το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία της, μετά από 14 χρόνια!

Ακολουθεί η ταυτότητα και το live!

AEK (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Ακοράν, Καταλά, Μοϊσόφ, Μουρίγιο, Αντωνιάδης (57′ Φλοριάν), Τέτε (90′ + 5 Χέφελ), Κάσες, Λαρένα, Τρισκόφσκι, Γιάννου (85′ Τρουγιόλς).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σαρδινέρο (57′ Γιάκολις), Άλεφ, Σατσέτι, Παπουλής, Σκέμπρι (76′ Ντα Σίλβα), Μάγκλιτσα (68′ Σελάγια).

Σκόρερ: 69′ Φλοριάν, 72′ Aκοράν / 45′ + 2 Σκέμπρι.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Εισιτήρια11.366 (5.585 o Aπόλλωνας, 4.997 η ΑΕΚ και 784 προσκλήσεις)

Κίτρινες: 13′ Τρισκόφσκι, 31′ Ακοράν, 68′ Κολίνας, 75′ Φλοριάν, 90′ + 1 Καταλά, 90′ + 1 Κάσες, 90′ + 2 Αντωνιάδης, 90′ + 10 Τρουγιόλς / 31′ Παπουλής, 40′ Σατσέτι, 49′ Βασιλείου, 66′ Γιάκολις, 75′ Σκέμπρι, 90′ + 7 Γιούστε, 90′ + 10 Σελάγια.

Αποβολές: Γιάννου (απευθείας κόκκινη) / Σατσέτι (δεύτερη κίτρινη).

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου και Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ