aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓαλαζοκίτρινο προβάδισμα με βραζιλιάνικο άρωμα!

Γαλαζοκίτρινο προβάδισμα με βραζιλιάνικο άρωμα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου κατάφερε να πετύχει ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Αμμόχωστος» καθώς επικράτησε με 3-0 της Νέας Σαλαμίνας και πλέον η προσοχή του στρέφεται στο πρωτάθλημα και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ είχε άρωμα… βραζιλιάνικο, αφού τα τέρματα πέτυχαν οι Ντελατόρε (1) και Ντε Καμάργκο (2).

Ο ΑΠΟΕΛ αν και παρουσίασε πολλές αμυντικές αδυναμίες στο πρώτο μέρος, δεν το πλήρωσε απέναντι στην εξαιρετική Νέα Σαλαμίνα. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι 4-5 εξαιρετικές φάσεις που είχαν (με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Μακρίεφ) δεν της χάρισαν κάποιο γκολ.

Από την άλλη, οι γαλαζοκίτρινοι του Γιώργου Δώνη ήταν πιο ουσιαστικοί και στις δύο από τις 4-5 καλές προϋποθέσεις που είχαν, σκόραραν δις και πήραν ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο 45λεπτο. Ο Ντελατόρε στο 8’ με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Ντε Καμάργκο με κοντινό σουτ στο 23’.

Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά ευτύχισε να ισχυροποιήσει το προβάδισμά του, αφού στο 53’ ο Ντελατόρε με προβολή έκανε το 3-0, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής μπορούσε να πετύχει χατ τρικ και να πάρει την μπάλα σπίτι του, εάν δεν σημάδευε δύο φορές το δοκάρι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η Σαλαμίνα προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ όπως προαναφέραμε, οι γαλαζοκίτρινοι έπαιξαν συντηρητικά.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Καρώ (46′ Φερέιρα), Σεργίου, Κορέια, Πόλιανετς, Νταμαού, Παπαδόπουλος, Ελουντού (70′ Σιαθάς), Νουρ, Μακρίεφ (77′ Κυπριανού).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Γκουδίνιο, Αντωνίου, Βούρος, Πολιακόφ (61′ Εμπεσίλιο), Ιωάννου, Μακρής, Ορ, Σόουζα (46′ Μερκής), Αλωνεύτης, Ντελατόρε (66′ Σάλαϊ), Ντε Καμάργκο.

Σκόρερ: 8′ Ντελατόρε, 23′, 53′ Ντε Καμάργκο.

Κίτρινες: 38′ Σόουζα (2η), 49′ Πολιακόφ, 90′ + 3 Eμπεσίλιο (2η).

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ