Φινάλε με τη… γνωστή μιζέρια

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες σεζόν...

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Έκπληξη θα ήταν αν οι ηττημένοι χειροκροτούσαν τους νικητές. Μάλλον θα μας… ξένιζε αν οι δευτεραθλητές υποκλίνονταν στους πρωταθλητές και θα ακουγόταν παράξενο αν οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι πήραν ό,τι άξιζαν. Στη λήξη της περιόδου 2017-18, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Η γνωστή μιζέρια, σήμα κατατεθέν του ποδοσφαίρου μας που εκφράζεται με διάφορους τρόπους, ενώ τώρα τελευταία εκφράζεται κυρίως από τα επίσημα Social Media.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε ο καιρός για νέες ρηξικέλευθες αλλαγές

Προχθές βράδυ, πριν ακόμη ετοιμαστεί η εξέδρα για να ανέβουν οι πρωταθλητές του ΑΠΟΕΛ, «χτύπησε» ο δευτεραθλητής Απόλλων. Με όχημα τις δηλώσεις Γκόρντον Σίλντενφελντ (σ.σ. εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία) ζήτησε σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές, για όσους ασχολούνται με κυπριακό ποδόσφαιρο και για αγνό φίλαθλο κοινό.

Σιγά που δεν θα σήκωνε το γάντι η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ για να ευχηθεί «περαστικά στους πονεμένους» και διάφορα συναφή… Άλλο ένα επεισόδιο της γνωστής «κόντρας» που συνεχίζεται και μάλλον θα συνεχιστεί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι αστείο να περιμένουμε από τον απλό οπαδό να απαλλαγεί από τη δυσπιστία και να εγκαταλείψει τόνους συσσωρευμένης προκατάληψης.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ, τώρα, υπέρ της αυστηρής ταυτοποίησης!

Δεν μπορώ να γνωρίζω τον βαθμό προβληματισμού των άμεσα εμπλεκομένων και των κέντρων αποφάσεων του ποδοσφαίρου μας γι’ αυτήν την κατάντια. Είναι βέβαιο, όμως, ότι απαιτείται τεράστια προσπάθεια απ’ όλους. Αρχίζοντας από τα ίδια τα σωματεία που θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τη σχέση τους με τους οπαδούς τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Κι ύστερα, η ΚΟΠ, ο ΚΟΑ, η Πολιτεία, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα σε θέματα που άπτονται κι αυτής ακόμη της ασφάλειας των φιλάθλων. Η απονομή αθλητικής δικαιοσύνης κι η διαιτησία, είναι τομείς που βρίσκονται μονίμως στο προσκήνιο και δεν χρειάζονται απλά διορθωτικά μέτρα, αλλά αναδιάρθρωση εκ βάθρων. Κι όσοι σκίζουν τα ιμάτιά τους για τη λειψανδρία Κυπρίων παικτών, υπάρχει τρόπος. Θέληση και βούληση δεν υπάρχει…