aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΈξι εφικτά μέτρα για όσους θέλουν αλλαγή

Έξι εφικτά μέτρα για όσους θέλουν αλλαγή

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Οι τέσσερις ίσως σημαντικότεροι δείκτες υγείας ενός αθλήματος είναι οι γεμάτες εξέδρες, η απουσία βίας, το τίμιο παιχνίδι και η καλή εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Που για να επιτευχθούν χρειάζονται ανάμεσα σε άλλα φίλαθλη παιδεία, προσέλκυση του κόσμου στο γήπεδο, διασφάλιση του περί δικαίου αισθήματος και υποδομή.

Στην Κύπρο του σήμερα, κατά κανόνα με εξαιρέσεις, δεν μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για τίποτα από τα πιο πάνω. Τι φταίει όλοι το γνωρίζουμε κι ας το προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Το ζητούμενο είναι αν έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε σε αποφάσεις και αλλαγές.

Όπως για παράδειγμα οι παρακάτω εισηγήσεις:

-Η δημιουργία οικογενειακής κερκίδας σε μόνιμη βάση και όχι μόνο όποτε επιβάλλεται η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Στο πλαίσιο ενός χώρου με δωρεάν ή συμβολική είσοδο για παιδιά κάτω των 12 ετών με τη συνοδεία γονέα.

-Η επιβολή τιμωρίας αποκλεισμού σε πρόσωπα που έχουν εισιτήριο στην κερκίδα που έχει κριθεί υπαίτια για επεισοδιακή συμπεριφορά. Όχι η αστεία τιμωρία ενός κομματιού τσιμέντου και η μετατόπιση των οπαδών μερικά μέτρα παραδίπλα. Για όσους δε εμπλέκονται σε βία, μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμός από τα γήπεδα. Όχι στην τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών που σκοτώνει το άθλημα.

-Πλήρης αντικατάσταση όλων των διοικητικών μελών της ΚΟΠ και των επιτροπών της. Οι περισσότεροι έχουν ήδη καταρρίψει κάθε ρεκόρ μακροβιότερης θητείας και έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση της πλειονότητας του κόσμου με την ταμπέλα του κατεστημένου. Επιβολή ορίου θητείας.

-Διαφάνεια στον ορισμό των διαιτητών, των ποινών ή της επιβράβευσής τους. Δικαίωμα υπεράσπισης στα σωματεία όταν δέχονται καταγγελίες. Να εχουν λόγο στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εξεύρεση τρόπων καταπολέμησης των δύο μέτρων και δυο σταθμών με τις οποίες ερμηνεύει καταγγελίες και συμπεριφορές η αθλητική δικαιοσύνη.

-Να αφαιρεθούν όλες οι κυπριακές ομάδες από το στοίχημα και να επιβληθούν ποινές σε όσους επιρρίπτεται ευθύνη για χειραγώγηση αγώνων.

-Η Ομοσπονδία, που δεν στερείται εισοδημάτων, να πριμοδοτήσει τις ομάδες οι οποίες τηρούν την προϋπόθεση της συμμετοχής δύο Κυπρίων στην αρχική ενδεκάδα ανά αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ