Από αρχαία Ιστορία-μυθολογία σκίζουν στον Ερμή!


«Όπως είπε και ο υποκριτής “νους υγιής εν σώματι υγιεί”». Ναι, καλά διαβάσατε. Την φράση αυτή την είπε κάποιος… υποκριτής σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Ερμή σχετικά με τη συνεργασία της ομάδας της Αραδίππου με τη Herbalife Nutrition.

Πρόκειται για… λατινική φράση (σ.σ. «orandum est ut sit mens sana in corpore sano») κι ανήκει στον σατιρικό ποιητή Ιούνιο Ιουβενάλη (60-127 μΧ). Και για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, η φράση αυτή δεν αφορά στο γεγονός πως πρέπει να γυμνάζεται κάποιος ή να κάνει εξιδικευμένη διατροφή-δίαιτα για να είναι υγιής σε μυαλό και σώμα, διότι τη βλέπουμε πολλές φορές να χρησιμοποιείται από διατροφολόγους και γυμναστές.

Αφορά, που λέτε, στις αδυναμίες που είχαν οι άνθρωποι στην αρχαιότητα και στη μυθολογία να μην μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό ζητώντας υλικά αγαθά, δόξα, και πολιτική ισχύ, που δεν τον οδηγούν τελικά στην ευτυχία. Σύμφωνα λοιπόν, με την επεξήγηση της φράσης, οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζητούν με προσευχές από τους θεούς τα πιο πάνω, αλλά ένα υγιές μυαλό και ένα υγιές σώμα.

Επίσης, δείτε τον τίτλο της ανακοίνωσης του Ερμή πιο κάτω και πέστε μας αν βγάζετε νόημα.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ