aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈπεσε σε «ερυθρόλευκο» ο(Χ)υρό! (vid & pics)

Έπεσε σε «ερυθρόλευκο» ο(Χ)υρό! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ισοπαλία σε παιχνίδι του Απόλλωνα δεν είναι είδηση. Είδηση αποτελεί το γεγονός πως η Λεμεσιανή ομάδα για δεύτερο σερί ματς (1-1 με την ΑΕΛ το πρηγούμενο) έφερε ισοπαλία και μάλιστα χωρίς να σκοράρει, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Απόλλων και Νέα Σαλαμίνα, λοιπόν, κόλλησαν στο 0-0 στο «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής σε ένα ματς που ταιριάζει γάντι στον χαρακτηρισμό «…σαν το ποντίκι με τη γάτα», καθώς οι κυανόλευκοι είχαν 15 αξιόλογες χαμένες ευκαιρίες και 70% κατοχή της μπάλας. Από την πλευρά της, η Σαλαμίνα πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές και τον πρώτο της μέσα στο 2018. Δικαιολογημένα τα έχουν με την τύχη τους και την αστοχία τους οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή, δικαιολογημένα φωνάζει η Νέα Σαλαμίνα για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 89′.

Σχεδόν μία ντουζίνα από αξιόλογες ευκαιρίες κατέγραψε ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο επιβλήθηκε πλήρως της αντιπάλου του. Οι κυανόλευκοι είχαν ως πρώτιστο στόχο να σκοράρουν, ενώ οι ερυθρόλευκοι να αμυνθούν. Βέβαια, για να μην βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, συνέτειναν δύο παράγοντες: H ατυχία τους και ο κίπερ της Νέας Σαλαμίνας, ο Βεσελόφσκι ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, πραγματοποιώντας δύσκολες και εντυπωσιακές αποκρούσεις στις προσπάθειες των αντίπαλων επιθετικών. Σκορ ημιχρόνου, 0-0!

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν πανομοιότυπο με αυτό του α’ μέρους. Έμοιαζε λες και οι παίκτες του Απόλλωνα κρατούσαν έναν… πολιορκητικό κριό και προσπαθούσαν να γκρεμίσουν το οχυρό των ερυθρόλευκων. Μάταια όμως… Οι χαμένες ευκαιρίες άγγιξαν και πάλι τον διψήφιο αριθμό. Ο Βεσελόφσκι και γενικά η ανασταλτική λειτουργία των ερυθρόλευκων κράτησε το μηδέν παθητικό μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο. Οι ερυθρόλευκοι, αξίζει να αναφερθεί, δικαιούνταν ένα πέναλτι στο 89’ όταν ο Άλαν ανέτρεψε τον Καρλάο. Τουναντίον, αντί ο Μασιάς να υποδείξει την άσπρη βούλα, έδειξε κίτρινη στον Βραζιλιάνο φορ των γηπεδούχων για θέατρο.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Κούσουλος, Νταμαού, Κορέια, Μιντίκκης, Χατζηκωνσταντή, Παπαδόπουλος, Μπριζίντο (70′ Ελουντού), Κυπριανού (58′ Φερέιρα), Μακρίεφ (82′ Καρλάο).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου, Γιάκολις (62′ Ντα Σίλβα), Σατσέτι, Άλαν, Σκέμπρι (46′ Μάγκλιτσα), Μαρτίνες (80′ Μπεντόγια), Σελάγια.

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 34′ Σατσέτι (6η), 40′ Σελάγια / 31′ Κυπριανού, 89′ Καρλάο, 90′ Φερέιρα.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Χρίστος Νικολαΐδης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ