Ένας… ποταμός για την αριστερή πτέρυγα

Με την απόκτηση του Ντουντού Παραΐμπα έκλεισαν οι εκκρεμότητες στα άκρα...


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάλυψε και το αριστερό άκρο της άμυνάς του ο Πέδρο Εμανουέλ. Φέρνοντας τον Ντουντού Παραΐμπα, το γλυκό δένει με την παρουσία και του Γιώργου Βασιλείου. Ο τελευταίος μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο θα είναι οι δύο επιλογές της τεχνικής ηγεσίας για το αριστερό άκρο.

Έτσι έκλεισε και αυτό το ζήτημα, ενώ στην άλλη πλευρά, οι κυανόλευκοι έχουν τους Λόπες και Στυλιανού. Οπόταν αυτό που μένει μόνο για την αμυντική θωράκιση, είναι να αποκτηθούν άλλοι δύο στόπερ για να πλαισιώσουν τον Αγγελή, ο οποίος είναι ο μοναδικός στόπερ που διαθέτουν οι κυανόλευκοι. Ως γνωστόν, ο Έντσον ντα Σίλβα δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και αποτελεί παρελθόν, πριν καλά-καλά τον γνωρίσουμε.

Στο προσκήνιο τώρα, είναι οι δύο περιπτώσεις των Φρέιρ και Βόλοβικ. Με τον πρώτο οι κυανόλευκοι παράγοντες δεν τα βρήκαν στο οικονομικό, όμως οι επαφές συνεχίζονται, ενώ ο δεύτερος περιμένει την ελευθέρα του από τη Σαχτάρ. Οι προσπάθειες της διοίκησης συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν οι περιπτώσεις με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ενώ θα αποκτηθεί και ένας αριστερός μέσος.

Όλες οι κινήσεις ενίσχυσης γίνονται με προσοχή και με αυτή τη φιλοσοφία αποκτήθηκε και ο Παραΐμπα. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος από το 2013 αγωνιζόταν στην Πολωνία με τη Σλασκ Βρόσλαβ. Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια και σημείωσε ένα γκολ. Συνολικά στα τρία χρόνια που ήταν στη Σλασκ συμπλήρωσε 86 συμμετοχές. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε τρεις ομάδες στη Βραζιλία, στην Μποταφόγκο, τη Βιτόρια και την Αβάι, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Βουλγαρία, στη Μάρεκ και τη Λίτεξ Λόβεξ, μετά στη Βίτζεβ Λοτζ (Πολωνία) και Λόμπος (Μεξικό).

Το πλήρες όνομά του είναι Κάρλος Εδουάρδο ντε Σόουζα Τόμε και γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1985. Το παρατσούκλι Ντούντου Παραΐμπα, το πήρε από το μέρος όπου γεννήθηκε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στη Μαρί Παραΐμπα της χώρας του καφέ. Μέσα από την πόλη περνάει και ο ποταμός Παραΐμπα. Αν και ακραίος μπακ, διαθέτει καλή τεχνική και καλή σέντρα με το αριστερό. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει γρήγορες επιστροφές, κάτι που τον βοηθά να καλύπτει την πλευρά του.

Το γεγονός ότι έμεινε τρία χρόνια στη Σλασκ, δείχνει τη σταθερότητα που είχε ως ποδοσφαιριστής, καθώς όλοι στην πολωνική ομάδα ήταν  ευχαριστημένοι. Οι επαφές του με τον Απόλλωνα άρχισαν εδώ και ένα μήνα και αφού και ο ίδιος «έλεγξε» πού θα ερχόταν, είπε το «ναι» στους κυπελλούχους.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ