aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΈνα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό…

Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό…

ΤΟΥ ΙAKΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ 

Αν μη τι άλλο, αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν τα μεγάλα λόγια και η υπερφίαλη στοχοθέτηση. Διότι, εδώ που τα λέμε, όταν ανεβάζεις τον πήχη στα επίπεδα που δεν μπορείς να φτάσεις, πέραν την επιφανειακής προσέγγισης, αγγίζεις τα όρια της έπαρσης και της αλαζονείας. Για την εθνική μας ομάδα, ο λόγος, που χθες το μεσημέρι έμαθε τους αντιπάλους της για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Με Βέλγιο, Ρωσία, και Σκοτία στον όμιλο (μαζί με Καζακστάν και Άγιο Μαρίνο), το κυνήγι των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων, δεν θα είναι απλά «ζόρικη», αλλά στα μάτια των ειδικών φαντάζει απλησίαστη. Βέβαια, μιλάμε για ποδόσφαιρο που προσφέρεται για εκπλήξεις όσο κανένα άλλο ομαδικό άθλημα, αλλά ακόμη κι έτσι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.

Διαβάστε επίσης: Aρχή με τον Σαν Μαρίνο – Το πρόγραμμα της Εθνικής Κύπρου

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων για να διεκδικήσεις τις πιθανότητές σου, σε μια σειρά αγώνων, όπως είναι οι προκριματικές φάσεις του Euro, του Μουντιάλ, ακόμη και του Πρωταθλήματος Εθνών, δεν αρκεί μόνο η… ιδιαιτερότητα του αθλήματος. Πρέπει να προηγηθούν πολλά άλλα. Χιλιοειπωμένα μεν, αλλά πεπατημένη για τα εθνικά συγκροτήματα που κατάφεραν να φτάσουν στην υπέρβαση. Οι Βέλγοι, για παράδειγμα, τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε για τρίτη σερί διοργάνωση, εντόπισαν τη ρίζα του κακού μέσα από επιστημονικές μελέτες, οργανώθηκαν κι εφάρμοσαν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε ολόκληρο το οικοδόμημα του βελγικού ποδοσφαίρου. Από τις ακαδημίες μέχρι τις κορυφαίες ομάδες της χώρας κι από τους πιτσιρικάδες μέχρι τον Εντέν Αζάρ! Κι έφτασαν στο σημείο να βρίσκονται στο Νο1 της κατάταξης.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μας βρει κλεισμένους στην Ομοσπονδία να προσπαθούμε να αναλύσουμε όλους τους αντιπάλους μας και να μάθουμε όσο το δυνατό περισσότερα για αυτούς», δήλωσε ο Ραν Μπεν Σιμόν λίγα λεπτά μετά την κλήρωση. Και πολύ καλά θα κάνει… Η ανάλυση του αντιπάλου είναι βασικός τομέας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με τη σημείωση ότι οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, έχουν περισσότερα εφόδια και πολυτιμότερα εργαλεία για να μας… αναλύσουν. Κι όπως αποδεικνύεται, μια χαρά τα καταφέρνουν.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό», με στόχο να παρουσιάσει «την καλύτερη δυνατή Εθνική ομάδα». Εδώ είναι όλο το ζουμί… Και δεν αφορά μόνο τον Ραν Μπεν Σιμόν και τους συνεργάτες του. Η προσπάθεια, επιβάλλεται να αγγίξει όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου μας μέσα από μια διαδικασία που θέλοντας και μη, θα είναι και χρονοβόρος και δαπανηρή. Με τα σημερινά δεδομένα και με 15 ξένους κι άλλους πέντε ξένους/κοινοτικούς στον κατάλογο Β’ κάθε ομάδας, η υπέρβαση θα είναι απλά ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ