Δημητρίου στον Active (107.4 & 102.5): «Έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα στημένα»


Μιλώντας στον Active (107.4&102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» η βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αν μπήκαν κάποια πράγματα στον σωστό δρόμο σχετικά με τους χειραγωγημένους αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την σημερινή συνάντηση και αν μπήκαν κάποια πράγματα στον σωστό δρόμο σχετικά με τους χειραγωγημένους αγώνες: «Είναι ένα θέμα που δεν ταλανίζει μόνο την Κύπρο, αλλά και όλη την Ευρώπη, είναι πλέον γνωστό, γι’ αυτό σήμερα είχαμε την επίσκεψη με την ομάδας των ειδικών της Ευρώπης που έχουν αναλάβει τις 33 χώρες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο δράσης, να παρέχουν συμβουλευτικές προτάσεις ή εισηγήσεις ακριβώς γιατί είναι εξειδικευμένοι σε αυτά τα θέματα. Γι’ αυτό πρέπει τα κράτη-μέλη να στηρίξουν αυτή την δράση για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων. Έχει κατατεθεί ήδη νομοσχέδιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ακριβώς για να υιοθετηθούν δραστικά νομικά εργαλεία τα οποία θα λειτουργούν αποτρεπτικά, για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της χειραγώγησης των αγώνων».

Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει, θεωρούμε αυτή τη συνάντηση πολύ σημαντική, θα μιλήσουν και με την αστυνομία, και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρέπει να το εξετάσουμε το συντομότερο ώστε να εγκριθεί το νομοσχέδιο. Έχει κατατεθεί, αναμένεται η συζήτηση. Λειτουργεί περισσότερο προληπτικά, ώστε να προλαβαίνουμε καταστάσεις, να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο της χειραγώγησης».

Αν είναι γνωστό πότε θα εξεταστεί το νομοσχέδιο: «Όχι ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα. Έχουν την εμπειρία από 33 χώρες, μας έδωσαν πολλές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά ακόμη δεν ορίστηκε το πότε».

Και κατέληξε: «Έχουν ενδείξεις, ανέφεραν κάποιους φακέλους μέσω των οποίων έχουν καταγγελθεί αγώνες, αλλά η ίδια η Κύπρος, όπως μας δήλωσαν, έχει επιδείξει προθυμία να βοηθήσει, γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Αύριο ο Υπουργός Παιδείας θα υπογράψει την σύμβαση, όπως και τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο είναι πολύ βοηθητικό».

ΜΕΣΩΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ