ΕΑΚ: Οι άριστοι των αρίστων

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η βράβευση των Άριστων Αθλητών της χρονιάς. Στην ετήσια αυτή εκδήλωση, που διοργανώνει η ΕΑΚ υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, θα τιμηθούν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς, καθώς επίσης άτομα και σωματεία, για τις διακρίσεις ή και προσφορά τους στον κυπριακό αθλητισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση στην εκδήλωση της 9ης Ιανουαρίου θα δοθεί στο Αριστείο της ΕΑΚ, το οποίο θα απονεμηθεί στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα συμπλήρωσε, κατά τη διάρκεια του 2017, κύκλο ζωής 100 χρόνων και είναι το μοναδικό το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία στην κατεχόμενη γη μας, εκπαιδεύοντας τους εγκλωβισμένους μαθητές. Στο αθλητικό επίπεδο, η παρουσία των Κύπριων αθλητών το 2017 ήταν, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη, σε διάφορα αθλήματα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα τιμηθούν, λοιπόν, οι επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, όπως επίσης το ήθος και η προσφορά ανθρώπων του αθλητισμού. Η καταμέτρηση των ψήφων στο δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη της ΕΑΚ έχει ολοκληρωθεί και οι πέντε αθλητές, οι πέντε αθλήτριες και οι τρεις ομάδες που θα βραβευτούν έχουν ως ακολούθως (με αλφαβητική σειρά, αφού η τελική κατάταξη θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της βράβευσης).

Ανδρική κατηγορία: Γιώργος Αχιλλέως (σκοποβολή), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοΐα), Απόστολος Παρέλλης (στίβος), Πιέρος Σωτηρίου (ποδόσφαιρο), Μίλαν Τραΐκοβιτς (στίβος). Γυναικεία κατηγορία: Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή), Κυριακή Κουττούκη (ταε κβο ντο), Νεκταρία Παναγή (στίβος), Ταγκμάρα Χάντζλικ (στίβος), Άντρη Χριστοφόρου (ποδηλασία). Ομαδική κατηγορία: ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο), Απόλλων (ποδόσφαιρο), Ομόνοια (βόλεϊ).

Εξάλλου, το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΚ οριστικοποίησε τον κατάλογο των υπόλοιπων βραβεύσεων, ο οποίος έχει ως ακολούθως: Αριστείο ΕΑΚ: Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Έπαθλο Ήθους «Θεόδωρος Στυλιανού»: Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (ποδοσφαιριστής). Έπαθλο «Στέλιος Κυριακίδης» (απονέμεται σε άτομα ή σωματεία που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό): Νίκος Καρτακούλλης (ακαδημαϊκός). Έπαθλο μακρόχρονης και εξαίρετης προσφοράς: Κώστας Σχίζας (ιατρός). Κορυφαία επίθεση 2016-17: ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαία άμυνα 2016-17: ΑΠΟΕΛ. Πρώτος σκόρερ 2016-17: Ματ Ντέρμπισαϊρ (Ομόνοια). Παραολυμπιακοί Αγώνες: Νεόφυτος Νικολάου (σκοποβολή), Καρολίνα Πελενδρίτου (κολύμβηση). Ανερχόμενα ταλέντα: Μενέλαος Ευσταθίου (τένις), Παναγιώτα Χαραλάμπους (σκοποβολή). Τιμητικές διακρίσεις: Κεραυνός (μπάσκετ), Εθνική ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων (floorball), Ιωάννης Νεάρχου (μεταμοσχευμένος αθλητής μπόουλινγκ), Νίκος Καζίνος (μεταμοσχευμένος αθλητής μπόουλινγκ).

Ξεχωριστή η βράβευση του «Γκολ στη ζωή»: Ξεχωριστή θα είναι και η βράβευση του Οργανισμού «Γκολ στη ζωή», ενός φιλανθρωπικού Ιδρύματος, που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά πολλών πρώην και νυν ποδοσφαιριστών και που έχει ως μοναδικό στόχο να βοηθά τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς είναι εδώ και πολλά χρόνια η κορυφαία στο είδος της στην πατρίδα μας, θα την τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης, έχουν προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου, υπουργοί, βουλευτές, η ηγεσία του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, καθώς επίσης όλοι οι αθλητικοί φορείς.

Η ΕΑΚ θα ήθελε, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσει και δημόσια τους δύο μεγάλους χορηγούς της, ΑΕ ΟΠΑΠ Κύπρου και Cytavision, την εταιρεία Hercules, που κατασκευάζει και προσφέρει τα έπαθλα της γιορτής των Άριστων Αθλητών τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, καθώς επίσης το ΡΙΚ, που θα μεταδώσει απευθείας την εκδήλωση. Η τελετή θα αρχίσει στις 20:00 και λόγω της ζωντανής μετάδοσης από το ΡΙΚ 2, η ώρα προσέλευσης των τιμώμενων και των προσκεκλημένων είναι 19:15, για καλύτερη οργάνωση της τελετής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ