Δύο στόπερ… και γρήγορα!

Ο χρόνος πιέζει για τον «Ντάμπι» και οι προτεραιότητες θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, αφού στις 20 του μήνα η Ομόνοια θα κληθεί να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τον Κατάλογο Α’ και Β’ των ποδοσφαιριστών της για τα ματς του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Ιβάν Ρούνιε, ως γνωστόν, αποτελεί παρελθόν από την Ομόνοια. Από τη στιγμή που η διοίκηση της Γιαγκελόνια έκανε το έμβασμα των 50.000 ευρώ στον λογαριασμό του συλλόγου της Λευκωσίας, ο Κροάτης είπε «αντίο».

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάκη για άμεση προσθήκη κεντρικού αμυντικού. Έτσι κι αλλιώς, ο Νταμπίζας έψαχνε για ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας και μάλιστα η πληροφόρηση ήταν πως θα κινηθεί για δύο, πριν καν προκύψει το ενδιαφέρον για τον Ρούνιε.

Ο Ελλαδίτης φάνηκε να μην πιστεύει και πολύ στον Κροάτη και πρόθεσή του ήταν εξ αρχής η προσθήκη δύο πρωτοκλασάτων κεντρικών αμυντικών. Αυτό που αλλάζει με την αποχώρηση του Ρούνιε, είναι ότι μειώθηκαν οι επιλογές και θα πρέπει να «τρέξει» τουλάχιστον για μια μετεγγραφή στόπερ στην παρούσα φάση, ούτως ώστε, μαζί με τους Όρσουλιτς και Κονομή να αποτελέσουν τις επιλογές ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα.

Στην πορεία μπορεί να γίνει και άλλη μια προσθήκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο και δεύτερης μετεγγραφής κεντρικού αμυντικού πριν τις 30 Ιουνίου. Αν βρεθεί ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε ο Νταμπίζας, γιατί όχι.

Πέραν από τις προσθήκες που θα γίνουν στην άμυνα, ο τεχνικός διευθυντής έθεσε ως προτεραιότητα και την απόκτηση επιθετικού. Ο Σκέμπρι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν. Αν το θέμα δεν ξεκαθαρίσει αρχές της προσεχούς βδομάδας, τότε ο Νταμπίζας θα του κλείσει μια και καλή την πόρτα. Εξέλιξη βέβαια που θα τον οδηγήσει στην αναζήτηση (όπως και στην άμυνα) δύο ποδοσφαιριστών για την γραμμή κρούσης.

Την ίδια ώρα, θα «τρέξει» και την περίπτωση απόκτησης αριστερού εξτρέμ, θέση την οποία μπορεί να καλύψει και ο Αγκάγιεφ. Ο χρόνος πιέζει για τον «Ντάμπι» και οι προτεραιότητες θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, αφού στις 20 του μήνα η Ομόνοια θα κληθεί να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τον Κατάλογο Α’ και Β’ των ποδοσφαιριστών της για τα ματς του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ