aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔιαβασμένος για το πρώτο βήμα…

Διαβασμένος για το πρώτο βήμα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή είναι έτοιμοι για την πρώτη φετινή τους πρόκληση και γνωρίζουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή  το αποψινό παιχνίδι με την Στούμπρας (20:00). Η λογική λέει, πως ο Απόλλωνας είναι το ακλόνητο φαβορί, αλλά κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Ο στόχος των κυανόλευκων είναι να κερδίσουν, ή στη χειρότερη περίπτωση να αποσπάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να απλοποιήσουν την προσπάθεια τους στον επαναληπτικό, όταν θα  υποδεχτούν την Στούμπρας σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ.

Ο Απόλλωνας δεν θα μπει αδιάβαστος στο παιχνίδι, καθώς η τεχνική ηγεσία γνωρίζει αρκετά για τον τρόπο που αγωνίζεται η αντίπαλη ομάδα, την οποία προπονεί, ένας παλιός γνώριμος στη Λεμεσό, ο Μαριάνο Μπαρέτο, που έκανε ένα φεγγάρι (δύο μήνες) προπονητής στην ΑΕΛ. Οι κυανόλευκοι, αν έχουν κάτι να προσέξουν αυτό έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό των αντιπάλων τους.

Οι Λιθουανοί αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θέλουν  να το απολαύσουν, κάνοντας την έκπληξη και αποκλείοντας τον Απόλλωνα, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι κυανόλευκοι. Κάθε παιχνίδι, ειδικότερα με άγνωστους αντιπάλους, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έτσι θα είναι και το αποψινό, στο οποίο είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν όλα τα θετικά στοιχεία των κυανόλευκων για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή θα έχει στη διάθεσή του τον Ρομπέρζ για το κέντρο της άμυνας, πλάι στον Γιούστε, καθώς ο Γάλλος αν και έχασε κάποιες προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα, είναι εκατό τοις εκατό έτοιμος σύμφωνα με τον Κύπριο. Εκτός όμως, θα είναι ο Μάγκλιτσα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις χθες και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πρόκειται αναμφίβολα για πλήγμα, αφού τραυματίας είναι και ο Σελάγια και αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί ο Σκέμπρι στην κορυφή της επίθεσης.

Με αυτές τις ενδείξεις λοιπόν, η ενδεκάδα του Απόλλωνα θα είναι η ακόλουθη: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε και στα άκρα της άμυνας, δεξιά ο Πέδρο και αριστερά ο Βασιλείου. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Γιούστε με τον Ρομπέρζ. Ανασταλτικοί μέσοι θα είναι οι Σατσέτι – Χ. Κυριάκου και πιο μπροστά θα αγωνιστεί ο Μάρκοβιτς. Στην κορυφή θα είναι ο Σκέμπρι και στις πτέρυγες της επίθεσης, ο Σαρδινέρο με τον Παπουλή.

Κάπως έτσι θα παραταχθεί ο Απόλλων, ο οποίος πιο πολύ θα κυνηγήσει την ουσία, αφού εντελώς έτοιμη δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Τέτοια περίοδο αυτό που προέχει είναι το αποτέλεσμα και οι κυανόλευκοι που έχουν ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα επιδιώξουν να το πετύχουν για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Νε ελέγξει τον ρυθμό

Η Στούμπρας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μάλιστα στη Λιθουανία θεωρούν πως μπορεί να κάνει την έκπληξη κόντρα στον Απόλλωνα. Βέβαια από πλευράς ποιότητας η ομάδα της Λεμεσού υπερτερεί, όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί η αντίπαλος της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή, έχει πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Ζητούμενο για τον Απόλλωνα, είναι να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μην αφήσει τους Λιθουανούς να μπουν στην περιοχή του Βάλε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ