aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Δεν ξέρω με τον νέο προπονητή, αλλά θέλω…»

«Δεν ξέρω με τον νέο προπονητή, αλλά θέλω…»

Ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Νεόφυτος Μιχαήλ, μίλησε στον Sports1 Λεμεσού. Οι δηλώσεις του ήταν ενδιαφέρουσες μιας και μίλησε για το πώς έφθασε σε αυτό το επίπεδο, τι τον βοήθησε, για την κλήση του στην Εθνική Κύπρου και άλλα πολλά.

Για τις διακρίσεις του με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, τη βραβεία που πήρε σε διάφορες εκδηλώσεις και το αν περίμενε πως θα εξελισσόταν έτσι γι’ αυτόν η σεζόν, είπε: «Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα καθόλου αλλά ευτυχώς ήλθαν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Μαζί με την κλήση μου στην Εθνική νιώθω πως έφθασα το ταβάνι που μπορούσα να φθάσω για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Το πέτυχα λόγω σκληρής δουλειάς, υπομονής, επιμονής και θέλησης πάνω απ’ όλα».

Για τα κίνητρα του και αν υπάρχει πίεση ενόψει της νέας σεζόν είπε: «Πάνε μαζί και τα δύο με την καλή έννοια και η πίεση είναι καλοδεχούμενη. Λόγω της Εθνικής και ότι θέλω να αρχίσω βασικός στη νέα σεζόν. Τώρα με τον νέο προπονητή δεν ξέρω αν θα είμαι βασικός, αλλά θέλω. Θέλω να δείξω πως δεν είμαι τερματοφύλακας για να είμαι αναπληρωματικός, αλλά βασικός. Θέλω να είμαι ακόμη καλύτερος στη νέα σεζόν».

Για το γεγονός πως μόλις του δόθηκαν τις ευκαιρίες τις άρπαξε και καθιερώθηκε, είπε: «Συμφωνώ. Πρέπει μόλις δοθούν οι ευκαιρίες στους νεαρούς Κύπριους να τις αρπάξουν. Εγώ νιώθω τυχερός που πήρα την ευκαιρία σχετικά γρήγορα στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου μπήκα στην ομάδα και όπως είδατε άρπαξα την ευκαιρία από τα μαλλιά και συνέχισα από εκεί που άρχισα. Είχα και κακές στιγμές όμως, εννοείται, αλλά η στήριξη που είχα από όλους στην ομάδα, τον κόσμο και την οικογένειά μου, με βοήθησε στο να καθιερωθώ, να συνεχίσω και έφτασε και η κλήση μου στην Εθνική που αυτό από μόνο του είναι κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ και να δουλεύω και πιστεύω πως θα μπορέσω να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά και μακάρι στη νέα σεζόν να είμαι ακόμη καλύτερος».

Όσον αφορά στην αφετηρία του να φθάσει σε αυτό το επίπεδο, που ήταν η απόφασή του να πάει στη Νέα Σαλαμίνα, είπε: «Όταν υπέγραφα στη Νέα Σαλαμίνα και άκουγα πόσο καλή ήταν η διοίκηση, το κλίμα, οι παίκτες και για το πόσο καλός είναι ο κόσμος, αλλά όταν το έζησα ήταν το κάτι άλλο. Είναι απίστευτος ο κόσμος της Σαλαμίνας, είναι απλός και όταν έκανα λάθος απέναντι στο Παραλίμνι, τα μηνύματα στο Facebook και τα τηλεφωνήματα στήριξης ήταν αμέτρητα και μόνο από αυτά πήρα πάρα πολλά».

Για τον Σπύρο Νεοφυτίδη, ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Όντως με τον κ. Νεοφυτίδη δουλεύουμε πολύ σκληρά και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την δουλειά που μου προσφέρει».

Όσον αφορά στις ικανότητές του με τις μεταβιβάσεις της μπάλας, είπε: «Έτσι απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο από έναν τερματοφύλακα και αυτά τα έμαθα στην Γ’ Κατηγορία με τον Νώντα Χριστινάκη που ήθελε να αρχίζει από πίσω το παιχνίδι. Κέρδισα και από το ΘΟΪ κάποια πράγματα. Θέλω να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος στα αντανακλαστικά μου και στις μεταβιβάσεις με τα πόδια και στις εξόδους μου. Οι νέοι προπονητές τα ζητάνε αυτά με τις μεταβιβάσεις και χαίρομαι που το έχω και θέλω να βελτιωθώ ακόμη παραπάνω».

Για τον στόχο της Σαλαμίνας στη νέα σεζόν είπε: «Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε για το ίδιο ή για το παραπάνω βήμα. Πιστεύω θα είμαστε δυνατοί και θα ξανακτυπήσουμε εξάδα».

Καταληκτικά αναφέρθηκε στους τερματοφύλακες που έχει ως πρότυπο και αυτοί είναι οι Νίκος Παναγιώτου και Αντώνης Γιωργαλλίδη όσον αφορά στην Κύπρο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο του αρέσουν οι Κορτουά (Τσέλσι), Νόιερ (Μπάγερν), Τερ Στέγκεν (Μπαρσελόνα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ