aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν ψάχνουμε για τη Σταρ Κύπρος

Δεν ψάχνουμε για τη Σταρ Κύπρος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ποιος αξίζει περισσότερο τον τίτλο του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλητή; Το ερώτημα που δικαίως αιωρείται μετά το πέρας της 32ης αγωνιστικής, αφού ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ παρουσιάζουν αγωνιστική πτώση, ο καθένας για τους λόγους του.

Ο ΑΠΟΕΛ απογοήτευσε ξανά χθες και μόλις που έσωσε τον βαθμό απέναντι στην αδιάφορη Ανόρθωση (1-1). Μια συνέχεια των κακών εμφανίσεών του, μετά την υπερπροσπάθεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Κούραση, τραυματισμοί και περιορισμένη βοήθεια των χειμερινών μετεγγραφών, τσαλάκωσαν την εικόνα του πρωτοπόρου.

Ο Απόλλων είχε την ευκαιρία να μειώσει στους δύο βαθμούς και την πέταξε στα σκουπίδια, με το 1-1 απέναντι στην ΑΕΛ. Μετά την κούρσα διαρκείας για να καλύψει την κακή πορεία του α’ γύρου, ήρθε φυσιολογικά η αγωνιστική κάμψη και οι τραυματισμοί. Ε, σε μία σειρά από ντέρμπι, κατά την οποίαν δεν έχει περιθώρια απωλειών, αφού είναι σε θέση να κυνηγά, το έργο του είναι πολύ δύσκολο.

Τέλος, η ΑΕΚ είναι η κερδισμένη από τους τρεις, αφού επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας. Πάλι, όμως, δεν άρεσε η εμφάνισή της. Από τους τρεις, παρουσιάζει τα περισσότερα σκαμπανεβάσματα και είναι ερώτημα αν μπορεί να κάνει τέσσερις νίκες στη σειρά για να ελπίζει στη στέψη.

Προσοχή! Κανείς δεν ισχυρίζεται πως οι τρεις ομάδες δεν είναι άξιες. Έχοντας πλήρη εικόνα από την αρχή της σεζόν, η κάθε μία παρουσίασε αρετές σε διαφορετικά σημεία του μαραθωνίου. Η ΑΕΚ άρχισε καλπάζοντας και μετά ήρθαν το «μια στη ζέστη και μια στο κρύο». Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω ποτέ και κάθε που πας να την ξεγράψει επιστρέφει δυναμικά. Ο ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε σε μεγάλο διάστημα αντέχοντας με δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει τα συμπτώματα κάθε κυπριακής ομάδας με μεγάλη πορεία στην Ευρώπη. Εντούτοις, παραμένει πρώτος με περίπου δώδεκα ματς περισσότερα από τους ανταγωνιστές του. Μεγάλη υπόθεση. Όσο για τον Απόλλωνα, μετά την αρχική ασταθή παρουσία του, έκανε αξιοθαύμαστη αντεπίθεση διαρκείας και δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει επειδή δεν νίκησε σε όλα τα παιχνίδια σε διάστημα περισσότερο από το μισό πρωτάθλημα.

Ναι, οι διεκδικητές δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Ωστόσο, δεν ψάχνουμε τη Σταρ Κύπρος στα καλλιστεία. Ψάχνουμε πρωταθλητή μετά από επίπονη σεζόν και αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα, θα είναι άξιος. Αυτός που θα σηκώσει την κούπα, θα το χαρεί με τους οπαδούς του και τα άλλα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ