Δεν γυρίζεις την πλάτη σε… 15 γκολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν προλαβαίνουν εδώ και έναν μήνα να προκύπτουν πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του Αντρέ Σκέμπρι. Η Ομόνοια μάλλον κερδίζει τη μάχη και θα τον διατηρήσει στις τάξεις της, ωστόσο είπαμε πολλές φορές: μέχρι να διαβάσουμε την ανακοίνωση κρατάμε πισινή. Για την ώρα, εκτός από τους πράσινους, γράφτηκε για ενδιαφέρον της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόλπο ήταν και ο ΑΠΟΕΛ.

Όποιος και να είναι ο αριθμός των ενδιαφερόμενων συλλόγων, ο θόρυβος γύρω από τον Μαλτέζο είναι δικαιολογημένος 100%. Έδειξε στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία του με το «τριφύλλι» στη φανέλα, ότι έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και χωράει στην ενδεκάδα οποιασδήποτε ομάδας του πρωταθλήματος.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ομόνοια, στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή της ιστορίας της, ετοιμάζεται να κόψει το νήμα στην κούρσα για εξασφάλιση της υπογραφής του. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους πράσινους να έχουν ανεβάσει την προσφορά τους, γεγονός που φανερώνει πόσο ποντάρει σε αυτόν ο Νίκος Νταμπίζας. Σκοπεύει μάλιστα στην αξιοποίηση του Μαλτέζου σε ρόλο δεύτερου επιθετικού σε σχηματισμό 4-4-2, με την προϋπόθεση πως θα αποκτηθεί κλασικός σέντερ φορ.

Είναι αλήθεια ότι παρά τα 16 γκολ που πέτυχε στη λήξασα σεζόν, σε πρωτάθλημα (15) και κύπελλο (1), ταλαιπωρήθηκε αγωνιζόμενος στην κορυφή. Θέση που δεν του ταιριάζει όσο όταν αγωνίζεται αριστερά ή ως δεύτερος κυνηγός. Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής πιστεύει πως όταν απελευθερωθεί από το φορτίο του φορ περιοχής θα προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Ζεστό ενδιαφέρον επέδειξε γι’ αυτόν πάντως και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός προσπαθεί να δημιουργήσει επιθετική γραμμή που θα βγάζει φωτιές. Ένα επιθετικό τρίδυμο με ακραίους τους Σκέμπρι – Ιβάν Τρισκόφσκι και σέντερ φορ τον Αντρέ Άλβες, μπορεί να προκαλέσει πανικό στις αντίπαλες άμυνες. Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, λένε πως δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και ότι θα στραφεί σε άλλη λύση.

Είναι επόμενο, όμως, ένας υπεύθυνος σχεδιασμού ομάδας που στοχεύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, να λιγουρεύεται τα 15 γκολ ενός εξτρέμ ή ενός δεύτερου φορ. Από τη στιγμή λοιπόν που κυκλοφορεί ελεύθερος κάποιος που απέδειξε πως τα έχει και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, το παράξενο θα ήταν να μην προέκυπταν μνηστήρες για την απόκτησή του.