«Δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τον Θρύλο

Τα περσινά καρδιοχτύπια απέναντι στις Βάρνταρ, Μίτζιλαντ και το σχέδιο του Διοικητικού Συμβουλίου για όλα τα σενάρια…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν στον ΑΠΟΕΛ πως εκπονήθηκε τριετές πλάνο έτσι ώστε ο σύλλογος μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2017-18, εφαρμόζοντας στις πράξεις συγκεκριμένες ενέργειες, να απεξαρτηθεί πλήρως από την ανάγκη εισροής εσόδων που προκύπτουν από τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, όμως, στον ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένοι να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί ή αν το προτιμάτε να βιώσουν μια κατάσταση έντονης πίεσης καθώς το μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική βιωσιμότητα.

Κάτι που μοιραία φέρνει και την ανάλογη ανησυχία σχετικά με τον βαθμό στελέχωσης του ρόστερ και πρωτίστως η αγωνιστική παρουσία κυρίως στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θυμάστε για παράδειγμα τι έγινε πέρυσι. Μετά κόπων και βασάνων η ομάδα προσπέρασε το εμπόδιο της Βάρνταρ Σκοπίων (0-0, 1-1) και με την ψυχή στο στόμα αυτό της Μίτζιλαντ (2-1, 0-1), σφραγίζοντας εν τέλει την πρόκριση στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο χειρότερο σενάριο που φέρει τον Θρύλο να μην τσεκάρει φέτος το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως θα προκύψει μια μεγάλη «τρύπα» στον προϋπολογισμό που θα προκαλέσει αυτομάτως αλυσιδωτά προβλήματα.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι ασφαλώς γνώστες της οικονομικής πραγματικότητας και δηλώνουν προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού ως πρώτο μέτρο θα είναι η «γενναία» μείωση στο μισθολόγιο των παικτών προκειμένου οι ζημιές να είναι ελέγξιμες. Τώρα για το ποια θα είναι μια πιθανή αντίδραση είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Στον ΑΠΟΕΛ, επί της παρούσης, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σκέφτονται αρνητικά. Θέλουν να μεταδώσουν μια θετική αύρα και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν με μανία την έκτη συμμετοχή του συλλόγου σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στόχος που δεν μπορεί, φυσικά, να έχει ως δεδομένο καμία κυπριακή ομάδα, τηρουμένων των αναλογιών.

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ