aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπράβο βρε Στάθη Αλωνεύτη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για το ποιος είναι ο Στάθης Αλωνεύτης και τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ένας πραγματικός ηγέτης, αγωνιστής, μαχητής, παλεύει από την αρχή μέχρι το τέλος, όσο τον βαστούν τέλος πάντων τα πόδια του, θέλει μόνο να κερδίζει και αγωνίζεται γι’ αυτό, έστω κι αν δεν του βγαίνουν ορισμένες φορές οι εμπνεύσεις. Και εδώ που τα λέμε, εάν του έβγαιναν οι πλείστες εξ αυτών, δεν θα αγωνιζόταν στα κυπριακά γήπεδα, αλλά σ’ ένα από τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα στον κόσμο.

Στον τελικό κυπέλλου ωστόσο, δεν μας απασχόλησε μονάχα για την αγωνιστική του παρουσία, αλλά και τη στάση που τήρησε όταν το βλέμμα του στράφηκε στον Αμπραχάμ Γκιέ Γκιέ. Κάτι που «σμιλεύει» ένα προφίλ υπεράνω οπαδικών διαφορών, διαχωρισμών και εννοείται πως του αξίζουν χίλια συγχαρητήρια. Πριν από την έναρξη του τελικού, πήγε προς το μέρος του Αφρικανού επιθετικού, τον σφιχταγκάλιασε και έπιασε την κουβέντα μαζί του, προφανώς για να ενημερωθεί για το πρόβλημα υγείας που πέρασε το οποίο έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του και του εξέφρασε τη δική του συμπαράσταση ώστε να συνεχίσει ακμαίος την ποδοσφαιρική πορεία του.

Το σκηνικό με πρωταγωνιστή τον βραχύσωμο εξτρέμ είχε και συνέχεια. Όταν ο επιθετικός του Απόλλωνα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μακράν αποχή, έβαλε φρένο σε κάθε σκέψη για το παιχνίδι που βρισκόταν σε εξέλιξη. Χειροκρότησε για αρκετή ώρα τον Γκιέ Γκιέ και μάλιστα, αισθάνθηκε την ανάγκη να του σφίξει το χέρι και να τον αγκαλιάσει ξανά.

Στην απονομή δε του τροπαίου, δεν αγκάλιασε μονάχα τον αντίπαλο προπονητή, αλλά εκ νέου τον Αφρικανό στράικερ, εκφράζοντας τον σεβασμό του, αλλά και το πόσο χαρούμενος ήταν που κατάφερε να αφήσει πίσω το πρόβλημα υγείας, επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας μάλιστα τη διαφορά όταν πέρασε ως αλλαγή. Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που είχε μείνει στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί έναν προς έναν τους αντίπαλους παίκτες, παραμερίζοντας την όποια πικρία αισθανόταν ένεκα της ήττας. Κάτι που προφανώς λέει πολλά για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Τόσο για την αγωνιστική του παρουσία, όσο και για τις προχθεσινές ενέργειές του, ο Αλωνεύτης εμπλέκεται σημαντικά στη συζήτηση για το ποδόσφαιρο του σήμερα. Για τους δικούς του λόγους και με τα δικά του… κίνητρα, ο Στάθης δεν είναι τυχαίο που λατρεύτηκε καθώς ο ίδιος φρόντισε να «σημαδέψει» την πορεία του με τέτοιου είδους ενέργειες που είναι άξιες πολλών συγχαρητηρίων. Η εκπληκτική σκηνή στον τελικό του κυπέλλου θα συμφωνήσω με όλους όσοι είπαν πως αποτελεί πραγματικά την κίνηση fair play της χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ