aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆρχισαν (πολύ) νωρίς τα όργανα…

Άρχισαν (πολύ) νωρίς τα όργανα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είχα την εντύπωση και εξακολουθώ να την έχω πως ο Γιώργος Νικολάου συγκαταλέγεται -κατά την ταπεινή μου άποψη- στην κατηγορία των καλών και εξελίξιμων διαιτητών. Το έδειξε, άλλωστε, με τις διαιτησίες του στην περσινή σεζόν, αν και υπήρξαν ματς που δεν τα πήγε καλά. Αυτό συμβαίνει σε κάθε διαιτητή. Γενικά, πάντως, ο Νικολάου έδειξε πως είχε (και έχει) μέλλον στη διαιτησία.

Το προχθεσινό λάθος του, με την υπόδειξη πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ, θα μπορούσε να «ξεφύγει» από τον οποιονδήποτε ρεφ. Η διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο ότι δεν ήταν το μόνο του, αφού του ξέφυγαν κι άλλες φάσεις, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, εξ ου και τα πολλά παράπονα από μέρους της ΑΕΛ. Χώρια ότι με την απόφαση του στο 85’ θα μπορούσε να είχε καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Πολύ πιο χοντρό και σοβαρό το λάθος του πρώτου βοηθού, Χαράλαμπου Γεωργίου, να σηκώσει τη σημαία του για να καταλογίσει οφ σαιντ από εκτέλεση πλαγίου άουτ! Εκεί γέλασε και το παρδαλό κατσίκι! Άλλη μια απόφαση σε βάρος της ΑΕΛ και ο κόσμος δεν ήθελε πολύ για να ξεσηκωθεί. Με το γκολ του Σάσι στις καθυστερήσεις του αγώνα και τη νίκη των γαλαζοκίτρινων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Βέβαια, η ουσία του θέματος δεν είναι ότι αποφεύχθηκαν τα παρατράγουδα, αλλά ότι αρχίσαμε στραβά. Η ίδια γνωστή (παλιά) πονεμένη ιστορία. Δέχομαι ότι είναι νωρίς ν’αρχίσει να σηκώνεται σκόνη και κυκεώνας για τη διαιτησία, δεν παύει εντούτοις να αποτελεί ένα δείγμα -το πρώτο- ανησυχητικό σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο διαιτησία.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα δρώμενα γύρω από τη διαιτησία που, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, θα βρίσκεται (καλώς ή κακώς) μόνιμα υπό συζήτηση και στο στόχαστρο του κάθε οπαδού και όχι μόνο. Δεν είμαι εξ αυτών που σπεύδουν να καταλογίσουν με τη μία πρόθεση ή σκοπιμότητα στα όποια λάθη ή και να δακτυλοδείξω κάποιον διαιτητή.

Πολύ απλά, εκείνο που κάνω είναι να παρατηρήσω πως όσο κι αν τα λάθη της διαιτησίας είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν μπορεί να είναι ούτε επαναλαμβανόμενα ούτε στην ημερήσια διάταξη ενός πρωταθλήματος. Κι απ’ ό,τι φάνηκε, στην πρεμιέρα άρχισαν από πολύ νωρίς τα όργανα κι αυτό, αν δεν πρόκειται για κακό μαντάτο, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ