aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Πήρε το ντέρμπι χωρίς πολλά πολλά! (video+pics)

Απόλλων: Πήρε το ντέρμπι χωρίς πολλά πολλά! (video+pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Σπουδαίο τρίποντο πήρε ο Απόλλων στο αποψινό ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια με τον Γιούστε να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού βρίσκονται πλέον μια ανάσα από τον ΑΠΟΕΛ (-2 από την κορυφή), ενώ ο Ιβάιλο Πέτεφ γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πάγκο του «τριφυλλιού».

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρία παρά μόνο κάποιες προϋποθέσεις. Η ομάδα του Αυγουστή άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό όταν ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Χριστοδούλου απέκρουσε ασταθώς, και ο Γιούστε αξιοποίησε το… ριμπάουντ σπρώχνοντας από κοντά την μπάλα στα δίκτυα. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στο γκολ που δέχθηκαν.

Το δεύτερο μέρος άρχισε πιο δυνατά από ότι τέλειωσε το πρώτο. Μόλις στο 47’ ο Σαρδινέρο προσπάθησε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, αλλά ο Χριστοδούλου με σύμμαχο το δοκάρι… βγήκε νικητής από την μεταξύ τους μονομαχία. Οι πράσινοι πατούσαν λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και στο 51’ δημιούργησαν την πρώτη τους αξιόλογη φάση όταν η κεφαλιά του Λόπες πέρασε λίγο έξω. Ο νεαρός κήπερ της Ομόνοιας στο 62’ πραγματοποίησε και δεύτερη σπουδαία επέμβαση, καθώς απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μάγκλιτσα. Η προσπάθεια του «τριφυλλιού» για ισοφάριση έγινε ακόμα πιο δύσκολη αφού ο Γ. Σοάρες αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74’ και σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται ότι δεν υπάρχει παράβαση. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Πέτεφ πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε και το τρίποντο έμεινε στην Λεμεσό.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Σατσέτι, Άλεφ, Ντα Σίλβα (57′ Γιάκολις), Παπουλής (77′ Σελάγια), Σαρδινέρο (72′ Σκέμπρι), Μάγκλιτσα.

Ομόνοια (Ιβάιλο Πέτεφ): Χριστοδούλου, Τζαΐλσον, Κατελάρης, Γ. Σοάρες, Καντέ, Μαργκάσα (81′ Αντόνια), Ά. Σοάρες, Μαντούρο, Χριστοφή (86′ Δημητρίου), Λόπες (70′ Μπρέβελτ), Ντάρμπισαϊαρ.

Σκόρερ: 28′ Γιούστε

Κίτρινες: ΣαρδινέροΓ. Σοάρες

Αποβολές: 74′ Γ. Σοάρες (2η)

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ

Α’ Βοηθός: Χρίστου Αριστείδης

Β’ Βοηθός: Βίκτωρος Σωτήρης

4ος: Νικολαΐδης Χρίστος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ