Του Θρύλου ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής


Αφιέρωμα στον πρώτο Αφρικανό ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα έχει το «apollon365.com».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η στήλη σας μεταφέρει 32 ολόκληρα χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, 1984 όταν η ομάδα μας, με τιμονιέρη τον Άγγλο Όσκαρ Χολτ αντιμετώπισε στο Τσίρειο στάδιο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, τον Πεζοπορικό.

Στην σπουδαία εκείνη ομάδα, που να θυμίσουμε διεκδίκησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα με αξιώσεις μέχρι το τέλος, εντάχθηκε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής ο Τίτι Νιάσσε. Ο ψιλόλιγνος Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής ήταν ένας πραγματικός ζογκλέρ της μπάλας και οι παλαιοί τον θυμούνται με νοσταλγία, στην ανάπαυλα των ημιχρόνων, να ψυχαγωγεί τους φιλάθλους κάνοντας τρικς με τη μπάλα!

Ο Τίτι έβαλε κι ο ίδιος το δικό του λιθαράκι στην εξαιρετική πορεία του Απόλλωνα σκοράροντας και 3 γκολ, όλα στο Τσίρειο, με Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Πεζοπορικό και Ομόνοια Αραδίππου.

Στην πιο πάνω φωτό, ο Τίτι μόλις έχει ανοίξει το σκορ κόντρα στον Πεζοπορικό και τρέχει να πανηγυρίσει με τους οπαδούς του Απόλλωνα που να σημειωθεί είχε μια ιδιαίτερη σχέση.

Στη φωτό διακρίνονται επίσης ο βοηθός προπονητής μας Ανδρέας Μιχαηλίδης καθώς και οι ποδοσφαιριστές μας Ανδρέας Κισσονέργης και Έρμος Ερμογένους.

Το 1987 δυστυχώς το γελαστό παιδί εγκατέλειψε τα εγκόσμια μετά από ανακοπή καρδίας σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια του Απόλλωνα αφού ο Τίτι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του Απόλλωνα.

Για την ιστορία να αναφέρομε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα μας σημείωσε και δεύτερο γκολ κόντρα στον Πεζοπορικό με τον Σταύρο Στυλιανού, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0».

ΠΗΓΗapollon365.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ