aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤο τρίπτυχο της επιτυχίας στον Απόλλωνα

Το τρίπτυχο της επιτυχίας στον Απόλλωνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Απόλλων θέλει πάρα πολύ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στις εφτά στροφές που έχουν απομείνει εννοείται πως θα κριθούν τα πάντα. Φαίνεται από… χιλιόμετρα μακριά πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει τα εφόδια να υλοποιήσει τον στόχο, όμως τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται προσοχή, συγκέντρωση, σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία.

Όλα είναι υπέρ του, όπως και το +3 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, όμως τώρα είναι που όλοι θα πρέπει να σφίξουν τα λουριά, κάνοντας αρχή με το ματς στη Λάρνακα απέναντι στην ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και το τεχνικό επιτελείο τους περιμένει για να στρωθούν στη δουλειά. Μοναδική απουσία στο επικείμενο παιχνίδι θα είναι ο Σατσέτι, ο οποίος συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Διαβάστε επίσης: Σπόλιαριτς, Σόσιν, Σανγκόι, Παπουλής;

Κατά πάσαν πιθανότητα θα πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού σε παιχνίδι πρωταθλήματος ο Μάρκοβιτς, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετές μέρες για να αποφασίσει ο προπονητής με ποιους θα ξεκινήσει. Οι κυανόλευκοι διαθέτουν γερά χαρτιά και τώρα που το πρωτάθλημα έχει φτάσει στη «βράση» του, θα κληθούν άπαντες να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους. Πρώτο στοιχείο που κάνει τη διαφορά απέναντι στους άλλους πρωταγωνιστές είναι η αμυντική σταθερότητα. Ο Αυγουστή έχει βρει τη χημεία με τους Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου και Σαντάνα.

Διαβάστε επίσης: Ένας μικρός Απολλωνίστας, ποδοσφαιρικός Αϊνστάιν! (vid & pics)

Μπροστά από τον Βάλε, έχει στηθεί σινικό τείχος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Απόλλων διαθέτει την καλύτερη άμυνα (δέχθηκε 19 γκολ). Για να σκοράρεις σε βάρος των κυανολεύκων θα πρέπει να τους πάρεις την ψυχή και κάτι τέτοιο δύσκολα μπορεί να το καταφέρουν οι αντίπαλοι. Δεύτερο στοιχείο είναι η μοναδικότητα με την οποία ξεδιπλώνονται οι παίκτες από την άμυνα στην επίθεση. Με δύο-τρεις πάσες βρίσκονται μέσα στην περιοχή, με την αντίπαλη άμυνα να μην προλαβαίνει να οργανωθεί. Ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας είναι εξαιρετικός από τη μεσαία γραμμή, κάτι που αποτελεί το τρίτο ατού της φετινής ομάδας, κατασκεύασμα του Σωφρόνη Αυγουστή. Όλα κινούνται σαν ελβετικό ρολόι και ο φετινός Απόλλων είναι όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της κατάκτησης του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ