aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘεός με απασφάλιστο όπλο

Θεός με απασφάλιστο όπλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Απόλλων ηττήθηκε με 1-3 την περασμένη Πέμπτη στην Ιταλία, από την ανώτερη Αταλάντα. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ορατή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, όπως παραδέχτηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή, τελικά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Τώρα θα αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με τα στατιστικά. Και όμως έχει! Ακόμα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ο… ολύμπιος θεός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για 19ο επίσημο ματς σε όλες τις διοργανώσεις και σήμερα απέναντι στον Άρη πάει για το 20άρι!

Πρόκειται βεβαίως για επίτευγμα που δεν το συναντάς εύκολα, κυρίως σε ομάδα που προέρχεται από χώρα της δικής μας ποδοσφαιρικής εμβέλειας, η οποία λαμβάνει μέρος σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που έμειναν άσφαιροι οι κυπελλούχοι Κύπρου, ήταν στον άνευ σημασίας επαναληπτικό κυπέλλου με την Ανόρθωση (0-1), την περασμένη σεζόν. Μετά το 6-1 του Τσιρείο, ο δεύτερος αγώνας μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Μετά την ήττα λοιπόν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άρχισε το σερί από το 3-0 επί της Ομόνοιας. Από τότε οι κυανόλευκοι δεν καταλαβαίνουν από αντιπάλους.

Είτε πρόκειται για τον ΑΠΟΕΛ (τρεις φορές σε πρωτάθλημα, τελικό κυπέλλου και Σούπερ Καπ) είτε για οποιοδήποτε άλλο ντέρμπι είτε για εκτός έδρας παιχνίδι με την Αμπερντίν (1-2), την Έβερτον (2-2) και την Αταλάντα. Να λοιπόν που το σημερινό λεμεσιανό ντέρμπι παρουσιάζει έξτρα κίνητρο για τις δύο ομάδες. Από τη μια, ο Απόλλων έχει κάθε λόγο να δώσει συνέχεια στους… πυροβολισμούς και από την άλλη, ο Άρης, πέρα από την ανάγκη για βαθμολογικό όφελος, θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος που θα… τον αφήσει άσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ