aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Απόλλωνα, ο οποίος σε οκτώ παιχνίδια από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, σε Κύπρο και Ευρώπη, έχει  «σκοτώσει» παιχνίδια από το 85’ και μετά. Αυτό δείχνει επιμονή, υπομονή, αλλά και ποιότητα, η οποία συνοδεύεται από την ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Πριν από το γκολ του Αντριάν Σαρδινέρο στο ΓΣΠ, το οποίο χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα στο 90’+1’, οι κυανόλευκοι, είχαν άλλα οκτώ γκολ σε  προηγούμενα εφτά παιχνίδια, που τους χάρισαν βαθμούς,  ή αποτελέσματα πρόκρισης και ένα Σούπερ Καπ. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, δεν τα παρατάει ποτέ, δείχνει ικανή να σημειώνει γκολ, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Το πείσμα του προπονητή, έχει μεταφερθεί και στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν τα παρατούν ποτέ, ακόμη και όταν φαίνεται πως το αποτέλεσμα δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Το στοιχείο αυτό είναι ένα από τα «ειδικά» χαρακτηριστικά του Απόλλωνα. Και φυσικά έχει σχέση με την ικανότητα στο σκοράρισμα, κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο λόγο με την καλή φυσική κατάσταση.

Από την άλλη όμως είναι και η διαχείριση από τον ίδιο τον προπονητή, οποίος διαβάζει το παιχνίδι και τις αδυναμίες του αντιπάλου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αλλαγές έχουν δώσει γκολ και αποτελέσματα. Είναι δείγμα της αλλαγής και του αέρα του νικητή που έχει μεταδώσει ο Σωφρόνης Αυγουστή στον ένα χρόνο παρουσίας του στην ομάδα. Στην αρχή κάποιοι το είδαν σαν ρέντα (και πέρσι είχε πάρει βαθμούς στα τελευταία λεπτά), όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτή η ομάδα διαθέτει μέταλλο πρωταγωνιστή και νικητή.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 85’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Απόλλων – Αμπερντίν 2-0 (Ζελάγια 86’)

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 1-2 (Σκέμπρι 87’)

Απόλλων – Μίντιλαντ 3-2 (Πίττας 90’)

Απόλλων – Λυών 1-1 (Σαρδινέρο 90’)

Απόλλων – Ερμής 4-2 (90’Ρομπέρζ, 90’+1’ Ζελάγια)

Έβερτον – Απόλλων 2-2 (Γιούστε 88’)

Απόλλων – Αταλάντα 1-1 (Ζελάγια 90’)

Ομόνοια – Απόλλων 0-1 (Σαρδινέρο 90’)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ