aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌπως η γη με τον ουρανό

Όπως η γη με τον ουρανό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τόση διάθεση και πίστη για την ομάδα τους δεν υπήρξε ποτέ τέτοια περίοδο στον Απόλλωνα. Η ηρεμία έχει επεκταθεί και στην πλευρά των φιλάθλων που έχουν γίνει κομμάτι της ομάδας τους. Δεν γίνεται καν σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, καθώς τέτοια περίοδο, κυρίως, περί τα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2016,  ο Απόλλων πετούσε βαθμούς. Υπήρχε μουρμούρα και φωνές για τις μέτριες εμφανίσεις.

Ποιος δεν θυμάται τη δύσκολη νίκη με 3-2 επί του Εθνικού στο Τσίρειο (το νικητήριο ο Ντα Σίλβα με φάουλ στις καθυστερήσεις) και μετά τις τρεις κολλητές ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα (με το ίδιο σκορ 1-1). Οι μέτριες εμφανίσεις έφεραν και την αποδέσμευση του Πέδρο Εμανουέλ.

Συγκρίνοντας απλώς τις οκτώ αγωνιστικές, στην τρέχουσα περίοδο οι κυανόλευκοι μάζεψαν τρεις βαθμούς περισσότερους σε σχέση με την περασμένη. Ποιες είναι όμως οι σημαντικές διαφορές; Καταρχάς, τώρα είναι αήττητος (4-4-0), ενώ τότε είχε δεχτεί τρεις ήττες (4-1-3). Μοναδικό στραβοπάτημα στο φετινό πρωτάθλημα ήταν η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (1-1) στο Μακάρειο, καθώς οι άλλες ισοπαλίες ήταν στα ντέρμπι με τις ΑΕΛ, ΑΕΚ και Ανόρθωση και μάλιστα, με τις δύο τελευταίες εκτός έδρας. Αντιθέτως, στο περσινό είχε ηττηθεί από ΑΕΚ (0-1), ΑΕΛ (1-2) και Ερμή (2-3), ενώ είχε και ισοπαλία με τον Άρη (0-0). Με τέτοια αποτελέσματα, η ομάδα κυριεύτηκε από απογοήτευση, η οποία μεταδόθηκε και στους φίλους.

Αντιθέτως, η ομάδα βγάζει υγεία, έχει ποιότητα και επιλογές, αλλά έχει και στον πάγκο, τον αποφασιστικό Σωφρόνη Αυγουστή. Στάζουν μέλι οι κυανόλευκοι για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται όλα τα θέματα και διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό. Οι ποδοσφαιριστές κινούνται στους δικούς του νόμους και η απόδοσή τους κυμαίνεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Και το γεγονός ότι αρνούνται να συμβιβαστούν με την ήττα, ακόμα και στα ευρωπαϊκά ματς, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των παικτών και τον ενθουσιασμό των οπαδών του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ