Ο κλήρος πέφτει στους…

Δύσκολα θα προλάβουν κάποιοι παίκτες του Απόλλωνα, την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ

Δύσκολα θα προλάβει ο Μέζγκα το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο μέσος του Απόλλωνα εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και είναι απίθανο να τον δούμε να παίρνει θέση στην ενδεκάδα.

Ούτε και ο Σλάβτσεφ μπορεί να υπολογίζεται, ενώ ο Στογιάνοβιτς εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα που τον έχει παροπλίσει το τελευταίο διάστημα.

Το βάρος στη μεσαία γραμμή θα πέσει στους ώμους των έμπειρων Μακρίδη και Ντα Σίλβα. Αν τελικά ο Πέδρο Εμανουέλ επιλέξει πάλι αγωνιστικό πλάνο 4-4-2, με τους Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα στην κορυφή της επίθεσης, θα χρειαστεί αρκετό τρέξιμο και συγκέντρωση από τους υπόλοιπους που θα απαρτίζουν τη μεσαία γραμμή και τα άκρα.

Με τον Ντα Σίλβα στη μεσαία γραμμή, ο Απόλλων εμφανίζεται πάντα ανεβασμένος όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Στο παιχνίδι, όμως, του Σαββάτου, θα χρειαστεί ο Βραζιλιάνος να κάνει κι άλλες δουλειές.

Να μαρκάρει, να τρέξει και να αναχαιτίζει τους αντιπάλους του. Ο Πέδρο Εμανουέλ, ανάμεσα σε αυτά που τονίζει στους παίκτες του για το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, είναι πως θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα ενενηντάλεπτο με δύναμη στα μαρκαρίσματά τους.

Η αλλαγή της τακτικής που εφάρμοσε στα δύο τελευταία παιχνίδια απέδωσε καρπούς, όμως με έναν αντίπαλο μέσα στην έδρα του, που προέρχεται από σπουδαίες εμφανίσεις χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο σενάριο, ένας από τους δύο κεντρικούς φορ να περάσει στα άκρα και να χρησιμοποιηθεί και τρίτος μέσος (Χάμπος Κυριάκου) για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έλεγχο στη μεσαία γραμμή.

Επίσης, σε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου το τρέξιμο στη μεσαία γραμμή ίσως κάνει τη διαφορά, μπορεί να δούμε και τον Σατσέτι να επανέρχεται. Ο ξεχασμένος από το ματς με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ίσως κάνει την επανεμφάνισή του. Είναι ιδανικός για να «υπερασπιστεί» ένα πλάνο 4-1-4-1, με στόχο να καθαρίζει τις φάσεις, μπροστά από την άμυνα.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ