aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ αρχιτέκτονας και ο πρωταγωνιστής

Ο αρχιτέκτονας και ο πρωταγωνιστής

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο φετινός Απόλλων τα έχει όλα και η πορεία του, οι επιδόσεις του και η παρουσία του στην πρώτη θέση τα λέει όλα. Η σκληρή δουλειά και η οργάνωση σε όλους τους τομείς, οδηγούν την ομάδα της Λεμεσού στις επιτυχίες. Ο κόσμος της ομάδας έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα, νιώθοντας πως οι μέρες του Μάη θα είναι οι πιο γλυκές της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Τους θέλουν και για τη νέα περίοδο

Τα θετικά δείγματα άρχισαν να φαίνονται εδώ και μια τετραετία, όμως φέτος όλα δούλεψαν σαν ελβετικό ρολόι. Το πιο μεγάλο, όμως, κέρδος ήταν ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Νίκος Κίρζης, που τον επέλεξε ως διάδοχο του Πέδρο Εμανουέλ, δεν έπεσε έξω και ο νεαρός κόουτς κερδίζει τις εντυπώσεις με τον τρόπο δουλειάς του, τον τρόπο που προσεγγίζει όλα τα ζητήματα. Σπουδαίο προσόν του Αυγουστή, η σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Ποιος αλήθεια θα φανταζόταν, πως οι Νίκολα Μαρτίνες και  Άλεξ ντα Σίλβα θα περιορίζονταν στον πάγκο. Και όμως ο Απόλλων κάνει «χρυσές δουλειές» με άλλους παίκτες. Δεν λέμε πως δεν είναι απαραίτητοι ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος, αλλά με τον τρόπο που ο Αυγουστή θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του, έχει εμπιστευθεί κι άλλους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Με τους δικούς του «κανόνες»

Ο Φώτης Παπουλής αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή και αυτό στα δύσκολα και πιο κρίσιμα ματς. Ο Αυγουστή επέλεξε να αγωνίζεται σ’ ένα ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον επιθετικό και σε τρία ντέρμπι πέτυχε έξι γκολ! Δύο με την ΑΕΛ, άλλα δύο με την Ανόρθωση και δύο στο τελευταίο με τον ΑΠΟΕΛ. Έφτασε ήδη στα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, δείγμα της ποιότητας και της ικανότητάς που τον διακρίνει. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές στα δύσκολα φαίνονται και ο Παπουλής το δείχνει τώρα, που το πρωτάθλημα έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία. Οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Απόλλωνα στην κατάκτηση του τίτλου. Με τη φανέλα του Απόλλωνα έχει κερδίσει κύπελλα, συμμετοχές στην Ευρώπη, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι η κορυφαία στιγμή για τον Ελλαδίτη.

Διαβάστε επίσης: Έγινε θέμα στην Ελλάδα το «πέναλτι» του ΑΠΟΕΛ στο κέντρο!

Μετά από δώδεκα χρόνια, οι κυανόλευκοι είναι πολύ κοντά στο να στεφθούν πρωταθλητές. Ωστόσο, επειδή στο ποδόσφαιρο οι ανατροπές είναι πολλές, χρειάζεται κι άλλη συγκέντρωση. Τα… μάτια του Παπουλή είδαν πολλά στα πέντε χρόνια παρουσίας του στον Απόλλωνα. Ξέρει πως καμιά φορά οι λεπτομέρειες παίζουν τον δικό τους ρόλο. Γι’ αυτό και μετά το τέλος του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, έδωσε το σύνθημα: «Να είμαστε άψογοι μέχρι το τέλος…». Αναφορά που δείχνει πως οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα της σοβαρότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ