aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Απόλλωνας, χόρεψε... πεντοζάλι τον Ερμή! (vid & pics)

Ο Απόλλωνας, χόρεψε… πεντοζάλι τον Ερμή! (vid & pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Πάρτι» με επιθετική πολυφωνία «έστησε» ο Απόλλωνας απέναντι στον Ερμή (5-0) στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος. Σκόρερ για την ομάδα της Λεμεσού, οι Περέιρα, Σκέμπρι, Σελάγια και Μάγκλιτσα ενώ, το δεύτερο γκολ προήλθε από αυτογκόλ του Ψάλτη. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το ματς ο Ερμής καθώς στο 12′ ο Αναστασίου απέβαλε με αυστηρό τρόπο τον Κουατσίκα. 

Πέναλτι, αποβολή, αυτογκόλ και… «τέλος» εκπομπής

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι πίεσε ψηλά και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του στην ομάδα του Ερμή. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, ευτύχησαν να σκοράρουν από νωρίς (10’), καθώς ο Σελάγια μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο Αργεντινός άσος «κέρδισε» έξυπνα το πέναλτι, την αποβολή του Κουατσίκα (αυστηρή η απόφαση του Ιωάννη Αναστασίου) και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή. Μάλιστα, οι γαλάζιοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στην αμέσως επόμενη φάση με αυτογκόλ του Πηλέα και ουσιαστικά «κλείδωσαν» το τρίποντο από το 12’.

Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, δεν σταμάτησαν συνέχισαν το ίδιο δυνατά και  «βομβαρδίζοντας» την εστία του Παπαδόπουλου, σκόραραν άλλες δύο φορές (35’ Περέιρα, 38’ Σκέμπρι) και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 4-0.

Συντήρηση και… άχαρη διαδικασία

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπικής διαδικασίας. Ο Σωφρόνης Αυγουστή πραγματοποίησε δύο αλλαγές με σκοπό να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Αίντραχτ Φρανκφούρτης. Επιπρόσθετα, ο Κύπριος τεχνικός βρήκε την ευκαιρία για δοκιμές και γι αυτό χρησιμοποίησε στα στόπερ τον Στυλιανού και στα χαφ τον Χάμπο Κυριακού, ενώ παράλληλα έδωσε ανάσες σε Ρομπέρζ και Σατσέτι.

Οι γαλάζιοι πίεσαν την ομάδα των «φτεροπόδαρων» και κατάφεραν να σκοράρουν άλλο ένα γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με το τελικό δείκτη του σκόρ να δείχνει 5-0.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Σουμά, Ρομπέρζ (45′ Ουεντραόγκο), Κυριάκου, Σατσέτι (45′ Στυλιανού), Μάρκοβιτς (66′ Ψύχας), Μάγκλιτσα, Σκέμπρι, Περέιρα, Σελάγια.

Ερμής (Κώστας Καϊάφας): Παπαδόπουλος, Πουτζιουρής, Μαρτίνιουκ, Μαύρου, Ντίντακ (55′ Μπανούσης), Πηλέας, Ψάλτης, Φυλακτού, Κουατσίκα, Εμπαλό, Ντε Μέλο (45′ Ταραλίδης).

Η ταυτότητα του αγώνα:

Σκόρερ: 10′ Σελάγια, 12′ Ψάλτης αυτ., 35′ Περέιρα 38′ Σκέμπρι, 87 Μάγκλιτσα

Κίτρινες: 29′ Μάγκλιτσα

Αποβολές: 9′ Κουατσίκα

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου

Α’ Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος

Β’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ