aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ 3ος πυλώνας της εκτόξευσης

Ο 3ος πυλώνας της εκτόξευσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συμπληρώθηκαν 11 μήνες από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Πέδρο Εμανουέλ και στη θέση του ανακοινώθηκε αρχικά ως «υπηρεσιακός» ο Κύπριος τεχνικός, ενώ μετέπειτα μονιμοποιήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Οι κυανόλευκοι πήραν τα πάνω τους, άλλαξαν πρόσωπο και όχι μόνο έπεισαν, αλλά τράβηξαν σαν μαγνήτης τον κόσμο τους.

Αν τολμούσαμε να ξεχωρίσουμε  τα τρία πρόσωπα που άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας του Απόλλωνα την τελευταία πενταετία, για να είναι εδώ που βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος, αυτοί  είναι σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, ο οποίος προχώρησε σε ριζικές τομές και ασχολήθηκε σε 24ωρη βάση με την ομάδα και βρήκε λύσεις για όλα. Δεύτερο, πρωταγωνιστικό πρόσωπο των κυανόλευκων ήταν και παραμένει ο Μπρούνο Βάλε. Η κατάκτηση του κυπέλλου, το 2013 είχε τη δική του σφραγίδα και από εκείνο το βράδυ άλλαξε η ιστορία και ο «κόσμος» του Απόλλωνα.

Τρίτο μεγάλο κεφάλαιο, είναι πλέον ο Σωφρόνης Αυγουστή. Στους έντεκα μήνες που βρίσκεται στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας έχει βάλει τη σφραγίδα του με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ, καθώς και την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κυανόλευκοι σε Κύπρο και Ευρώπη είναι ομάδα με ταυτότητα, ποιότητα και προσωπικότητα. Και δεν είναι τυχαίο, το αήττητο σερί του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα, ούτε τυχαίο φυσικά πως δύσκολα μπορείς να καταβάλεις αυτή την ομάδα, όταν στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο 40χρονος τεχνικός. Αποτελεί την κορυφαία φυσιογνωμία της ομάδας και μαζί του, οι ποδοσφαιριστές μπορούν και αποδίδουν πάρα πολύ καλά.

Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος, όμως οι επιτυχίες μιλούν από μόνες τους. Ήδη, σε προσωπικό επίπεδο βρίσκεται στην 128η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Με τον Αυγουστή, ο Απόλλων απέκτησε επιθετική φιλοσοφία και βρίσκει συνεχώς δίχτυα. Για την ακρίβεια, έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και στα 19 παιχνίδια που έδωσε στη σεζόν που διανύουμε -σε όλες τις διοργανώσεις- ενώ σκόραρε και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (τρία στο πρωτάθλημα και στον τελικό του κυπέλλου). Και δεν είναι μικρό πράγμα, μία ομάδα να σημειώνει γκολ σε 23 σερί παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ