aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε ενθουσιασμό για το διπλό

Με ενθουσιασμό για το διπλό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τo 6-0 του Απόλλωνα επί της Ανόρθωσης πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι κυανόλευκοι θα έχουν να διηγούνται τις όμορφες βραδιές που πέρασαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όμως τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες και ποιος ξέρει ίσως το τέλος της σεζόν, να τους επιφυλάξει ακόμη μεγαλύτερες χαρές.

Είναι στον τελικό και ποντάρουν στην κατάκτηση του κυπέλλου, είναι όμως ακόμη ζωντανοί και στη διεκδίκηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Φυσιολογικά όλων η προσοχή είναι στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα. Κάτω υπό άλλες προϋποθέσεις, αν δηλαδή η διάθεση των εισιτηρίων ήταν μεγαλύτερη, ο κόσμος σύσσωμος θα ταξίδευε στο ΑΕΚ Αρένα. Όμως, μόλις 800 φίλοι του θα δώσουν το «παρών» τους, «εκπροσωπώντας» και όσους μείνουν πίσω.

Ο ενθουσιασμός είναι άκρατος και δικαιολογημένος, καθώς ο Απόλλων κατέθεσε την Τετάρτη τα πιο πειστικά πιστοποιητικά για να φθάσει στην υλοποίηση των στόχων του. Η τύχη του δεν εξαρτάται μόνο από τις δυνατότητές του, αλλά και από τι θα κάνουν οι άλλοι. Μπορεί όμως να οδηγήσει την κούρσα σε ένα συγκλονιστικό φινάλε και έτσι όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα δεν αποκλείεται το τετραήμερο από τις 21 μέχρι τις 24 Μαΐου να κρίνει την τύχη των δύο τίτλων. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου, στην τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και τέσσερις μέρες μετά οι δύο ομάδες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τα πουν στον τελικό.

Στην παρούσα φάση όλα τα λεφτά είναι στο αυριανό παιχνίδι, στο οποίο ο Σωφρόνης Αυγουστή θα παρατάξει την ομάδα του με δύο απουσίες. Ο Μαγκλίτσα και ο Σατσέτι θα απουσιάσουν λόγω καρτών. Ο Πίεχ θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Ντα Σίλβα θα γεμίσει τη μεσαία γραμμή. Ο Πέδρο θα μεταφερθεί στον άξονα και ο Παπουλής με τον Σαρδινέρο θα αγωνιστούν στα φτερά. Κάπως έτσι ετοιμάζει την ομάδα του ο τεχνικός του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι πάνε για το διπλό, για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου, γνωρίζοντας πως τυχόν απώλεια θα τους απομακρύνει από τον στόχο τους.

Με ποιότητα και ουσία για το τρίποντο

Ο Απόλλων γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στη Λάρνακα. Τη νίκη θα θέλει και η ΑΕΚ, η οποία θεωρητικά έχει τις ίδιες πιθανότητες με τον Απόλλωνα, αν κερδίσει αύριο στο γήπεδό της. Οι κυανόλευκοι πάνε προετοιμασμένοι και με την ψυχολογία στα ύψη. Θα χρειαστεί ίσως να κάνουν ακόμη καλύτερο παιχνίδι, από αυτό με την Ανόρθωση για να φύγουν με το διπλό. Ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να αποδώσουν και πάλι ποιοτικό και γεμάτο ουσία παιχνίδι, αλλά προπάντων να καταθέσουν όλα τα ψυχικά τους αποθέματα. Οι ποδοσφαιριστές απέδειξαν πως είναι πανέτοιμοι από κάθε άποψη, για να δώσουν όλα και να επιστρέψουν με το διπλό στη Λεμεσό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ