aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜάρκοβιτς, ένα αλλιώτικο «γρανάζι»

Μάρκοβιτς, ένα αλλιώτικο «γρανάζι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε βασικό σε παιχνίδι πρωταθλήματος τον Σάσα Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος μέσος είναι ο επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του Εστέβαν Σατσέτι στο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα, στο παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στη Λάρνακα (Σάββατο 31 Μαρτίου). Ο Αργεντινός μέσος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες με τον ΑΠΟΕΛ, άρα θα μείνει εκτός πλάνου και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να πάρει για πρώτη φορά θέση βασικού ο Μάρκοβιτς.

Διαβάστε επίσης: 27άρης ο Μάρκοβιτς

Έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια ως αλλαγή, με συνολικό χρόνο 172 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτό τον μικρό χρόνο που είχε, σημείωσε τέσσερα γκολ. Δύο στη νίκη επί της ΑΕΛ με 5-1 και από ένα στη νίκη επί του Εθνικού με 4-1 και της ΑΕΚ με 2-0. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Σατσέτι. Ο δεύτερος έχει κύριο χάρισμά του τη δύναμη και τα ακούραστα πνευμόνια, ενώ ο Σέρβος έχει επίσης τη δύναμη, αλλά έχει και άλλα στοιχεία, όπως η τεχνική, η ταχύτητα και η ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Διαβάστε επίσης: Με Μπρουλς, Γιάννου και Μάρκοβιτς η 1η αγωνιστική (video)

Ο Μάρκοβιτς ήταν η μοναδική μετεγγραφή του Απόλλωνα τον Γενάρη, ακριβώς για να δώσει τις λύσεις που ήθελε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Γνώριζαν πως ο Σατσέτι είναι επιρρεπής στις κάρτες και ο Μάρκοβιτς αποδείχθηκε, στα λίγα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ο ιδανικός για να συμπληρώσει την ενδεκάδα, όταν κάποιος θα απουσίαζε από τη μεσαία γραμμή.

Διαβάστε επίσης: Σάσα Μάρκοβιτς για όλα (vid)

Ο 27χρονος κεντρώος, από το 2011 ώς το 2015 που βρισκόταν στην Παρτίζαν, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ στις δύο περιόδους που αγωνιζόταν στην ισπανική Κόρδοβα, είχε γεμάτες συμμετοχές. Έχει γευτεί τη χαρά της κατάκτησης πρωταθλημάτων και είναι από τους λίγους του υφιστάμενου ρόστερ που στέφθηκαν πρωταθλητές με άλλες ομάδες.

Με αυτά και με αυτά, ήλθε λοιπόν και η ώρα του Μάρκοβιτς. Δεν είμαστε στο μυαλό του τεχνικού του Απόλλωνα, αλλά λογικά ετοιμάζει τον Σέρβο για βασικό το μεθεπόμενο Σάββατο στο «ΑΕΚ Αρένα», σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια στον δρόμο γα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γιατί κερδίζοντας και την ΑΕΚ, θα έχει προσπεράσει το ένα από τα τρία εκτός έδρας δύσκολα εμπόδια που έχει να δώσει. Τα άλλα δύο, θα είναι με τον ΑΠΟΕΛ την 8η αγωνιστική και με την Ομόνοια την τελευταία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ