aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΗ πίεση της κυρίας Μπεντόγια τον έφερε στον Θρύλο

Η πίεση της κυρίας Μπεντόγια τον έφερε στον Θρύλο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ, όμως ο Απόλλων κινήθηκε πιο αποφασιστικά και έκανε δικό του τον Μιγκέλ Μπεντόγια. Από τα κυανόλευκα της Λέφσκι στα κυανόλευκα του Απόλλωνα. Ο Ισπανός μέσος είχε δύο γεμάτες περιόδους στην ομάδα της Σόφιας, όμως η σύζυγός του ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για να επιλέξει τον Απόλλωνα και τη Λεμεσό, ως τον επόμενο σταθμό τους.

Η κυρία Μπεντόγια πίεζε να φύγουν από τη Βουλγαρία, αφού δεν της άρεσε η Σόφια και η ζωή γενικά εκεί. Πρόκειται για κλασικό οκταροδεκάρι, με πολλά πνευμόνια, με κύριο προσόν την ταχύτητα και τις βοήθειες που δίνει στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, όταν η ομάδα του δέχεται πίεση.

«Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να αγωνιστεί ως επιτελικός, ως πλάγιος επιθετικός μέσος, αλλά και ως κλασσικό οκτάρι. Είναι ένα πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να κάνει παιχνίδι παίρνοντας την μπάλα από την άμυνα, κινούμενος και ως ανασταλτικός», μας ανέφερε χθες συνάδελφος από τη «7days sports» στη Βουλγαρία.

Ο Μπεντόγια πήγε στη Λέφσκι το 2014, αφού προηγουμένως ήταν τρία χρόνια στη Νουμάνθια, ενώ είχε αγωνιστεί σε Μαχανταχόντα και Χετάφε Β.  Στα 30 του χρόνια έχει αρκετή εμπειρία και ο Πέδρο Εμανουέλ, που τον παρακολουθούσε, πιστεύει ότι μπορεί να δώσει τις λύσεις που θέλει.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα μπορεί πλέον με τους Ντα Σίλβα, Σατσέτι, Στογιάνοβιτς, Κυριάκου και τον Μακρίδη (που θα επανέλθει μέσα Οκτωβρίου) να νιώθει πως έχει πολύ καλές επιλογές στη μεσαία γραμμή για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην επικείμενη σεζόν.

Με την ομάδα της Σόφιας είχε ρόλο βασικού πάντα ως μεσοεπιθετικός. Σε 59 αγώνες πρωταθλήματος με τη Λέφσκι το 2015-16 αυτή έμεινε δεύτερη, ενώ ήταν φιναλίστ κυπέλλου το 2014/15.

Δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, όμως ελπίζει πως με τη φανέλα του Απόλλωνα θα τα καταφέρει, ενώ σημαντικό βήμα για την καριέρα του είναι το γεγονός πως θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ