Έτοιμος για το «ναι»


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πολύ κοντά στο να πει το «ναι» στη νέα πρόταση του Απόλλωνα είναι ο Λεάντρο Φρέιρ. Αν τελικά γίνει αυτό και ο Βραζιλιάνος υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους κυπελλούχους, θα έχει φύγει ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την τεχνική ηγεσία.

Ο Πέδρο Εμανουέλ θέλει τον Φρέιρ στην ομάδα του. Η παραμονή του παίκτη είναι μία από τις επιθυμίες του Πορτογάλου προπονητή, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει μια απροσπέλαστη αμυντική γραμμή. Η γρανιτένια αμυντική γραμμή είναι ένα από τα στοιχήματα του τεχνικού του Απόλλωνα, ο στόχος του οποίου είναι να παρουσιάσει μια ποιοτική οπισθοφυλακή.

Παρότι ο Φρέιρ φέρεται να άλλαξε γνώμη και να αποδέχθηκε τους όρους του Απόλλωνα, η τεχνική ηγεσία επιθυμεί να φέρει στην ομάδα της Λεμεσού άλλον έναν πρωτοκλασάτο σέντερ μπακ. Για το κέντρο της άμυνας οι κυανόλευκοι διαθέτουν τον Αγγελή και τον νεοαποκτηθέντα Καρώ.

Το δεύτερο στοίχημα αφορά στη γραμμή κρούσης. Με τους Μαγκλίτσα και Γκιέ Γκιέ, καθώς και με ενδεχόμενη απόκτηση του Πίεχ, οι κυανόλευκοι πιστεύουν ότι η επίθεσή τους θα βγάζει φωτιές. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με ενδεχόμενη προσθήκη του Πολωνού, ο Απόλλων θα καταστεί πανίσχυρος επιθετικά. Οι ενδείξεις είναι θετικές για την προσπάθεια των κυανόλευκων να πάρουν την υπογραφή του Πίεχ. Ο Εμανουέλ ζήτησε περισσότερες επιλογές ώστε να μην έχει έγνοιες από τυχόν αναγκαστικές απουσίες.

Πέραν των επιθετικών κορυφής, οι κυανόλευκοι διαθέτουν και άλλους ποδοσφαιριστές με έφεση στο σκοράρισμα, όπως είναι οι Παπουλής, Πέδρο, Ντα Σίλβα και Στογιάνοβιτς. Το τρίτο στοίχημα έχει να κάνει με την προσθήκη του Ισπανού μέσου Μιγκέλ Μπεντόγια. Κίνηση απαραίτητη από τη στιγμή που θα μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός δράσης ο Μακρίδης.

Όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθούν τα «θέλω» του Πορτογάλου προπονητή, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας, με ποιοτικό βάθος επιλογών. Ο Απόλλων έκλεισε τη σεζόν με παράσημο την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι απαιτήσεις στη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι μεγαλύτερες καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι κυανόλευκοι θα μπουν χωρίς μεγάλες αλλαγές. Διατηρήθηκε ο βασικός κορμός και ο προπονητής είναι ο ίδιος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ