aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας παθιασμένος Λατινοαμερικάνος στον θρύλο!

Ένας παθιασμένος Λατινοαμερικάνος στον θρύλο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με δύο «δεκάρια» στην ομάδα, όλα θα είναι καλύτερα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, μετά τον Άλεξ Ντα Σίλβα σε δημιουργικό ρόλο, θα έχει ακόμη μια επιλογή στη διάθεσή του, τον Αλεχάντρο Σίλβα. Ο πρώτος έχει σαν καλό πόδι το δεξί και ο δεύτερος το αριστερό. Κάτι μπορεί να λέει και αυτό. Και οι δύο, πάντως, διαθέτουν εκείνα τα στοιχεία, για  να σηκώσουν το βάρος της οργάνωσης και κατεύθυνσης του παιχνιδιού του Απόλλωνα για να το κάνουν πιο πλήρες και αποδοτικό.

Μετά την απώλεια του Μπεντόγια, οι κυανόλευκοι δεν είχαν άλλη επιλογή στη θέση του επιτελικού πλην του Ντα Σίλβα. Ο Αυγουστή είχε βάλει στο μάτι τον Χιλιανό και όταν έμαθε ότι είπε το «ναι» έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μάθαμε ότι είναι ενθουσιασμένος από τον νέο του προορισμό. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Χιλής για να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ για τον Απόλλωνα, έχει περάσει μια δεκαετία σχεδόν από τότε που στην ομάδα του αγωνιζόταν ποδοσφαιριστής από την Χιλή. Ήταν το 2008, όταν ο Μαουρίσιο Πινίγια φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα.

Τους φίλους του Απόλλωνα ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Αλεχάντρο Σίλβα. Τα πράγματα βέβαια είναι απλά. Ψάχνοντας λίγο τον τρόπο παιχνιδιού του 26χρονου μέσου, αυτό που διαπιστώσαμε, είναι πως εκτός από δεκάρι, μπορεί να κινηθεί και πιο πίσω, ως κλασικό οκτάρι, αλλά με το καλό του πόδι, το αριστερό, να μετατραπεί και σε ένα κινητήριο μοχλό, ως ακραίος από τα αριστερά.

Εν ολίγοις, ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει στις επιλογές του ένα παθιασμένο Λατινοαμερικάνο, ο οποίος βρίσκεται σε μια πολύ καλή ηλικία. Έκανε καριέρα στην Παλεστίνο, ενώ πέρασε για μία σεζόν από την Κόλο Κόλο. Στον Απόλλωνα όμως έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί, καθώς βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ποδοσφαιρικής του ηλικίας.

Δεν έχει σημασία αν θα ξεκινήσει βασικός, γιατί να μην ξεχνάμε, πως ο Απόλλων στη μεσαία γραμμή διαθέτει μια τριάδα που δύσκολα σπάζει. Χάμπος, Σατσέτι και Ντα Σίλβα, είναι αμετακίνητοι, όμως δεν αποκλείεται ακόμη και με αυτούς στην ενδεκάδα, να «χωρέσει» και ο Χιλιανός. Θα το μάθουμε στη συνέχεια. Στην παρούσα φάση τον περιμένουν στην Αυστρία για να πιάσει δουλειά, όπως και τον Ισπανό Έκτορ Γιούστε. Με τους δύο αυτούς που αποκτήθηκαν, αλλά και με ένα ακόμη ακραίο επιθετικό, οι κυπελλούχοι θα νιώθουν πως το οπλοστάσιο τους είναι πλήρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ