aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔρόμος στρωμένος με αγκάθια στον Απόλλωνα

Δρόμος στρωμένος με αγκάθια στον Απόλλωνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον Απόλλωνα δεν θα «χτίσουν» ομάδα από την αρχή. Θα προσθέσουν όμως εκείνες τις πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά και θα ξαναδώσουν τον αέρα της σιγουριάς. Οι κυανόλευκοι μπορεί να έχασαν και με τον τρόπο που έχασαν τη σεζόν που πέρασε τους δύο τίτλους, όμως δεν τα βάζουν κάτω, γιατί έχουν στρωμένη τη «δουλειά».

Και τι εννοούμε με αυτό; Διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά, όλα δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι. Ο Απόλλων μπήκε στη λεωφόρο των ψηλών πτήσεων και δεν θα πατήσει φρένο. Σε σχέση όμως με τις προηγούμενες περιόδους, οι δευτεραθλητές θα έχουν στη νέα σεζόν πιο πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν στην προσπάθεια για να προκριθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τις τρεις προηγούμενες, κατάφεραν να φθάσουν με σχετική ευκολία στον στόχο τους, όμως στη νέα διοργάνωση είναι αλλιώς. Για να μπει σε όμιλο θα πρέπει να προσπεράσει τέσσερις αντιπάλους, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Φτάνει μόνο να θυμηθούμε, πως το 2013 ο Απόλλων απέκλεισε τη Νις και μπήκε στους ομίλους. Φέτος όμως θα έχει να αντιμετωπίσει πιο πολλούς αντιπάλους.

Στον α’ και β’ προκριματικό οι κυανόλευκοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, όμως δεν είναι τόσο απλή η κατάσταση. Και εδώ ίσως βρουν απέναντί τους σκληρούς αντιπάλους. Ο πρώτος αντίπαλος θα γίνει γνωστός στις 19 Ιουνίου και ενώ δύο μέρες προηγουμένως θα είχε ξεκινήσει η προετοιμασία. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο στις 12 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 19 του ίδιου μήνα.

Βέβαια, ένας Απόλλων, όπως τον έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, μπορεί και να φτάσει στους ομίλους για τέταρτη φορά. Χρειάζεται όμως να ξαναγεμίσει το ρόστερ και να καλυφθούν οι απουσίες που έχει αυτή την περίοδο. Ειδικά η περσινή συμμετοχή ήταν φανταστική, τόσο στα προκριματικά όσο και στα ματς που έδωσε στους ομίλους.

Πραγματοποίησε την καλύτερή του πορεία, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα και υποχρέωσε τους αντιπάλους να μιλάνε με τα καλύτερα σχόλια. Το ίδιο θα επιδιώξει και φέτος, πρώτον για να… σκεπάσει τις αποτυχίες στις εγχώριες διοργανώσεις και δεύτερο να ανέβει η ψυχολογία ενόψει του νέου πρωταθλήματος, όπου ο στόχος είναι η επάνοδος στη μάχη για τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ