aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΧωρίς κόσμο, αλλά με πολλές επιλογές

Χωρίς κόσμο, αλλά με πολλές επιλογές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανεβασμένοι και αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στην καλή εμφάνιση που είχαν κόντρα στην ΑΕΖ, είναι στον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι θα έχουν σαφώς ένα πιο δύσκολο εμπόδιο το απόγευμα, με αντίπαλο την ΑΕΚ, όμως αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κάνουν άλλο ένα άλμα προς τα εμπρός, κερδίζοντας την αντίπαλο τους και κάνοντας δική τους υπόθεση τους τρεις βαθμούς.

Σε τέτοια  παιχνίδια είναι που δείχνει χαρακτήρα μια ομάδα με ψηλούς στόχους και στον Απόλλωνα δεν θέλουν με τίποτε να χαθεί η ευκαιρία.  Ο Πέδρο Εμανουέλ ίσως στερηθεί των υπηρεσιών του Γκιέ Γκιέ, ο οποίος δεν προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες.

Μέχρι χθες, από τον Απόλλωνα, τόνιζαν πως η χρησιμοποίηση του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, καθώς το τελευταίο διήμερο, ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος. Είναι έτοιμος ο Μαγκλίτσα, αλλά τη θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικεί  και ο Πίεχ.

Ο Μαγκλίτσα έμεινε κάπως πίσω το τελευταίο διάστημα και οι πιθανότητες να ξεκινήσει είναι μοιρασμένες. Ο φετινός Απόλλων διαθέτει βάθος, έχει ποιότητα και ο προπονητής του έχει πολλές επιλογές για να καταρτίσει τα πλάνα του και να κτυπήσει το σημερινό παιχνίδι.

Τέτοιοι αγώνες, όπως ο σημερινός, σημαδεύονται από το πάθος και τη θέληση για νίκη και οι παίκτες του Απόλλωνα, που δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους -λόγω τιμωρίας, καλούνται να αποδείξουν πως έχουν το μέταλλο του νικητή κι ότι μέσα στο γήπεδο τους δεν έχουν καμιά διάθεση να αφήσουν κι άλλους βαθμούς να χαθούν (μετά την απώλεια κόντρα στον Άρη).

Το τρίποντο θα μετρήσει διπλά για τους κυπελλούχους, καθώς μια νίκη σήμερα, θα δημιουργήσει ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες και θα λειτουργήσει θετικά για τη συνέχεια, όπου τους περιμένουν άλλα δύο ντέρμπι, με την ΑΕΛ και την Ομόνοια. Ο Απόλλων καλείται το απόγευμα να προσέξει τα νώτα του και να μην αφήσει την ΑΕΚ να δημιουργήσει ρήγματα, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Βάλε. Βέβαια, οι αριθμοί είναι με το μέρος των κυανόλευκων.

Δεν έχουν ακόμη δεχθεί γκολ και αυτό θέλουν να κάνουν και σήμερα. Να μην επιτρέψουν να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και με ηρεμία και υπομονή να πετύχουν τον στόχο τους, που θα είναι τα γκολ και η νίκη.

* Ο Πέδρο Εμανουέλ έχει καταφέρει να δέσει τη φετινή ενδεκάδα, παρουσιάζοντας θέαμα και γκολ. Και σαφώς η ομάδα του βγάζει καλύτερη εικόνα. Η ενδεκάδα του Απόλλωνα, δεν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε, στα άκρα της άμυνας οι Λόπες και Βασιλείου, ενώ Βινίσιους και Ρομπέρζ να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σατσέτι, Μπεντόγια και Ντα Σίλβα, στα άκρα ο Παπουλής με τον Πέδρο και στην κορυφή, αν δεν αγωνιστεί ο Γκιέ Γκιέ, ένας από τους Μάγκλιτσα ή Πίεχ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ