aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το… πήρε αλλιώς ο Πέδρο

Απόλλων: Το… πήρε αλλιώς ο Πέδρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά απ’ όσα… υπέφεραν στον Απόλλωνα την περασμένη εβδομάδα, η εύκολη νίκη επί της Αναγέννησης αισιοδοξούν ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για μια αντεπίθεση διαρκείας. Οι κυανόλευκοι είχαν ανάγκη τους τρεις βαθμούς, τους πήραν χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες και τώρα με καθαρό μυαλό θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που ανέφερε και ο Πέδρο Εμανουέλ.

Να πετύχουν δηλαδή και άλλες νίκες για να ανέβει η αυτοπεποίθηση. Το αυτονότητο… Ο Απόλλων δέχθηκε τρεις ήττες σε οκτώ αγώνες και βρίσκεται στην 6η θέση.  Έχει όμως την ευκαιρία να κάνει άλμα προόδου αν παρουσιαστεί σοβαρός και προχωρήσει αλάνθαστος στα αμέσως επόμενα παιχνίδια.

Με την Αναγέννηση φανέρωσε τις επιθετικές πτυχές που του έλειπαν σε άλλα παιχνίδια. Πιο πολύ αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η αλλαγή στον σχηματισμό. Ο Πέδρο Εμανουέλ… ξεκόλλησε από το 4-1-4-1 και επένδυσε στο 4-4-2. Τι πιο εύκολο για να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές μονάδες που διαθέτει το ρόστερ.

Ο Γκιέ Γκιέ, με τον Μαγκλίτσα δίπλα του, βρήκε περισσότερους χώρους δράσης και ήταν μια διαρκής απειλή. Ο δεύτερος ήταν δραστήριος, αλλά απέχει ακόμη από τον περσινό καλό εαυτό του. Ο χρόνος όμως αναμένεται ότι θα δουλέψει υπέρ του και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα τον βοηθήσει το πρώτο γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα.

Είναι σίγουρο ότι ο Απόλλων επενδύει στις ικανότητες του Κροάτη επιθετικού ώστε να καλυφθεί η διαφορά από τους πρωτοπόρους. Το θετικό στοιχείο είναι ότι με τη διάθεση που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές το Σάββατο, έδειξαν πως δεν έχουν τάσεις για άλλες υποχωρήσεις. Μπροστά τους οι κυανόλευκοι έχουν τώρα ένα ευνοϊκό πρόγραμμα για να κερδίσουν βαθμούς. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, αρχής γενόμενης από το κυριακάτικο ματς με τη Δόξα.

Η προετοιμασία ξεκινά σήμερα, με τον Πέδρο Εμανουέλ να μην υπολογίζει στον Ρομπέρζ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα. Εκτός πλάνων θα είναι και πάλι οι Γκόμες, Στυλιανού, Αγγελή και Μακρίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ