aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το... λαβράκι από το Δασάκι γράφει ιστορία

Απόλλων: Το… λαβράκι από το Δασάκι γράφει ιστορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου του 1987, στο Σαν Μιγκέλ της Αργεντινής, ο Εμίλιο Σελάγια μας συστήθηκε τη σεζόν 2016-17. Αγωνιζόταν στον Εθνικό Άχνας και ξεχώρισε σαν τη μύγα μες το γάλα στην επιθετική γραμμή. Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα και στα 31 του χρόνια δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Από την έναρξη της περσινής σεζόν μέχρι σήμερα έχει πετύχει 31 γκολ. Πιο συγκεκριμένα πέρσι πέτυχε 22 γκολ. Δεκαεπτά στο πρωτάθλημα, τρία στο κύπελλο και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει ήδη σκοράρει εννέα φορές. Τρεις στο πρωτάθλημα και έξι στο Γιουρόπα Λιγκ. Ένας Σελάγια για φίλημα, ο οποίος θα είναι στον Απόλλωνα μέχρι το 2021. Μπορεί να άργησε να βρει το… λιμάνι του, όμως ο αναγεννημένος Αργεντινός υπόσχεται πολλά ακόμη γκολ. Ρέει στις φλέβες του το τέρμα!

Μέσα στο «Ολίμπικο» κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα της Λάτσιο, κάνοντας τους Ιταλούς να τρομάξουν. Τον ένιωσαν κι οι Γερμανοί, με τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη της Άιντραχτ στο ΓΣΠ. Τον είδαμε και την περασμένη Κυριακή πως τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ, ανοίγοντας το σκορ στον θρίαμβο με 3-0. Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Εμίλιο κόντρα στους Γερμανούς έφτασε τα έξι στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε μία αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Aπόλλων: Αφού έσπασαν τα δοκάρια, διοργάνωσαν διαγωνισμό στην προπόνηση! (vid)

Πέντε γκολ σε μία σεζόν πέτυχαν οι Σκέμπρι, Σανγκόι, Κρισμάρεβιτς και Τσέποβιτς.
Επιπλέον, με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα οκτώ συνολικά με την κυανόλευκη φανέλα και πέρασε ήδη στην τρίτη θέση στη σχετική λίστα όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Τσέποβιτς που είχε 7 γκολ στην Ευρώπη. Στα 10 γκολ όπως είναι γνωστό βρίσκεται ο Φώτης Παπουλής και στα 11 ο Μιλένκο Σπόλιαριτς. Δύσκολο να φτάσει κάποιον από αυτούς τη φετινή σεζόν, καθώς απομένουν ακόμη δύο ματς, με τη Λάτσιο (εντός) και τη Μαρσέιγ (εκτός), αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Διαβάστε επίσης: Aπόλλων: Ανανέωση, η απάντηση στις φήμες (πότε λήγουν όλα τα συμβόλαια)

Ο Σελάγια είναι πιο ώριμος από ποτέ και η επέκταση της συνεργασίας του είναι κάτι που το ήθελε πολύ. Πλέον μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος από ποτέ ότι στον Απόλλωνα, τον εκτιμούν και τον αγαπούν. Κι αν όλα πάνε καλά, στη Λεμεσό θα τερματίσει την καριέρα του. Το 2021 θα είναι ήδη 34 χρόνων. Μέχρι τότε όμως, είπαμε, υπόσχεται πάρα πολλά γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ